2007-08-25 12 views
男朋友和我都喜歡去和民食飯, 貪佢坐得舒服, 飲品又平. 昨晚我們未夠七點去到, 已經好多人在門口等緊位了. 好彩都吾係等左好耐, 我們就有位了. 坐低叫左六色刺身. 因為想食多點帶子, 所以向服務員提出想將池魚刺身改為帶子刺身, 他一口答應了. 我們仲點了夏日精選介紹的海螺刺身. 六色刺身的碟改了, 賣相靚左, 但是味道一般沒有特別. 海螺刺身爽口, 味道不錯. 還試了新出的帶子串, 味道好淡, 要自己加好多鹽先有d味.跟住我們點了牛肉火鍋同埋天婦羅盛合. 牛肉火鍋好味道, 是我們時常點的菜式. 天婦羅盛合就麻麻地, 上枱時只是暖暖的, 每一件都好硬, 真係未食過咁硬既天婦羅, 上次食都無咁差, 以後不會再點這個菜.飲品真的好抵, 日本啤酒$18 一支. 紅酒$24 一杯(買一送一), 飲多幾杯都吾會好貴呢. 服務員有禮貌, 值得一讚. 不過食物質素要留意一下, 有點下降呢!!