2019-08-13 43 views
今日放工和同事一齊去食越南餐,咁啱就行開黃埔呢一頭,朋友建議试〈早安越南〉。我叫咗個火車頭🚂湯河金邊粉加一杯凍咖啡。 朋友则order 了蕃茄海鮮黑粉絲。我嗰碗火車頭金邊粉非常足料有牛肉牛丸牛筋牛柏葉🐮。 首先我哋要介紹呢度啲牛筋真係非常之大粒, 佢炆得非常之鬆軟, 食到啲骨膠原味, 牛柏葉亦非常之爽口,切片嘅牛肉亦都非常入味。 加埋個湯底真係一流!至於我朋友嗰碗蕃茄🍅海鮮黑粉絲, 佢嗰碗真係非常之特別,啲黑粉絲有咬口同幾爽口, 海鮮足料.蕃茄湯亦都非常好飲同飲到新鮮蕃茄制的味道。甜品我哋叫咗個菠蘿雪芭🍍, 個雪芭喺夏天嚟食真係非常之爽又有菠蘿味🍍而且好似食緊刨冰咁樣, 其實佢啲雪真係粉粉地,入到口裏都係真係冰哂! 所以有興趣嘅朋友一定要叫呢個甜品食。Overall這間越南餐店值得一试!😁

Overall這間越南餐店值得一试!😁