2023-08-02
行過牛陣見到佢地最新推出咗個 🍅夏祭蕃茄壽喜燒鍋 😍中意食蕃茄嘅我即刻叫咗老公去食晚餐!! 蕃茄壽喜燒鍋 呢個夏日風味的鍋物,特別適合係夏季食。套餐價錢都係依照肉肉等級分咗三個價錢~我地揀咗「日本產黑毛和牛 及北海道四元豚 放題套餐」💲369。門口有小遊戲玩,拉繩抽獎,有小禮物送🎁一開始就送上一碟日本產黑毛和牛,北海道四元豚,海鮮拼盤,野菜鍋底同一壼蕃茄濃湯。蕃茄濃湯非常濃郁,味道香甜。野菜鍋入面的蓮藕同冬瓜煲過後好入味。黑毛和牛雪花好靚,用蕃茄濃湯淥一淥,肉質都係好嫩滑,入口即化,油花好豐富,帶少少蕃茄香甜。北海道四元豚亦好滑嫩,肉質軟腍。海鮮拼盤入面有青口、蠔、八爪魚仔、蟹柳、帶子等等。我最中意就係八爪魚仔,好爽口彈牙。自助區的前菜小食都有好多選擇,有關東煮、團子、章魚小丸子、蕃薯條等。黑糖團子最吸引,咬開脆皮後就有見到麻糬包裹住黑糖,非常邪惡!最重要有Haagen Dazs雪糕任食!😋超滿足!.📍牛陣 大埔安邦路8 & 10號大埔超級城B區2樓217號舖
黑毛和牛雪花好靚,用蕃茄濃湯淥一淥,肉質都係好嫩滑,入口即化,油花好豐富,帶少少蕃茄香甜。 北海道四元豚亦好滑嫩,肉質軟腍。
自助區的前菜小食都有好多選擇,有關東煮、團子、章魚小丸子、蕃薯條等。黑糖團子最吸引,咬開脆皮後就有見到麻糬包裹住黑糖,非常邪惡! 最重要有Haagen Dazs雪糕任食!😋超滿足!
📍牛陣
大埔安邦路8 & 10號大埔超級城B區2樓217號舖