2020-05-06
Weekday Chill - 夏日 Ma Matcha又到放大假時間,但無得去旅行😭所以帶我啲狗狗出去迎接夏日啦🌞西九文化園區真係一個放狗好地方,環境又舒服又有靚境行行下見到有間cafe叫唞唞,於是就停落嚟rest下啦~裝修都幾modern行工業風,舖出面仲有幾張檯,放狗嘅朋友就可以坐出面🐶呢間cafe無一本特定menu俾你睇,所有款式嘅咖啡豆、抹茶同茶都放晒sample係cashier俾你揀。由於真係花多眼亂,又唔係好識,店員都好耐心介紹,仲推薦幫我揀埋🤣Matcha Latte 美好園森之白 $54店員沖好會係你面前倒落杯,仲會講解埋飲法同茶味。如果係堂食,啲杯仲好靚添🥰講番杯抹茶先,茶味好香濃,唔會好苦又唔會好甜,加埋鮮奶好好飲👍🏻Matchagato 伊藤久由衛門小綠 $82伊藤久由衛門嘅抹茶平時都有飲開,非常甘香,再配埋雲呢拿雪糕,簡直係夏日必選🤤p.s. 由點餐到取餐差唔多等左20分鐘,但當時其實唔係好多order,如果快啲就好了,我同狗狗都熱到變熱狗🥵同埋飲品份量唔係好多,價錢定價都偏高少少,可能係地點舖租問題呱🤨
又到放大假時間,但無得去旅行😭
所以帶我啲狗狗出去迎接夏日啦🌞
西九文化園區真係一個放狗好地方,環境又舒服又有靚境
行行下見到有間cafe叫唞唞,於是就停落嚟rest下啦~
Matcha Latte 美好園森之白 $54
Matchagato 伊藤久由衛門小綠 $82