2023-08-29 263 views
一到食飯時間,炯記就開始多人排隊。呢間炯記主要係做外賣嘅,堂食位置唔多。而另一間近沙咀道嘅炯記就多啲堂食位置,一個荃灣有兩間炯記,睇嚟好得到荃灣街坊嘅支持炯記有唔同嘅優惠組合,我就選咗燒味特價組合B, 有半隻燒鴨同燒腩拼叉燒,都係$138, 份量好夠3-4人食燒鴨皮燒得好香,皮下肥膏唔多。燒鴨肉肉嫩而且夠味,食得輕輕嘅五香味,師傅火喉控制同調味不俗。半隻其實都幾多,裝滿整個飯盒燒腩,皮脆而整體肥瘦相間, 一睇就知係好靚嘅腩肉。 腩肉入口即化, 無多餘膩感, 好味叉燒睇落比較瘦, 但入口竟然係非常軟冧,完全唔會覺得乾。個汁嘅鹹甜都做得幾好, 唔會過鹹或過甜另外加咗兩舊滷水豆腐,($13) 都幾滑幾好食wo$151 就夠幾個人食飽飽, 性價比超高

另外加咗兩舊滷水豆腐,($13) 都幾滑幾好食wo
$151 就夠幾個人食飽飽, 性價比超高