2020-05-10
今日收工行過厚福街,見到德美壽司外賣有九折!之前食過覺得佢哋嘅壽司幾高質,見有九折咁抵就決定買啲嘢返屋企食晚飯。牛油果軟殻蟹卷🥑牛油果加軟殻蟹絕對係我最鐘意嘅combination!軟殻蟹嘅份量好多,炸到脆卜卜,再加上青新嘅青瓜絲同完全成熟嘅牛油果,簡直係perfect match!加州卷🍣加州卷同樣地內餡好豐富!有好好食嘅玉子,蟹柳,青瓜同勁多勁多蟹籽,再加上沙律醬嘅點綴,係細路大人都鐘意食嘅卷物👍🏻地雞大蔥串🐔依到都有幾多串燒選擇,今次就試吓雞串。四大舊嫩滑嘅雞脾肉調味調得岩岩好,雖然係串燒加外賣,但係絕對唔會乾淨淨,再加埋好多大蔥係上面,蔥控必叫!黃金汁焗蠔🦪手掌咁大隻嘅焗蠔✋🏻蠔肉鮮甜多汁,大大舊肉,加埋上面creamy嘅黃金汁同紅蘿蔔粒,真係好好食😍
牛油果軟殻蟹卷🥑
加州卷🍣