2024-09-29 3538 views
呢間德美壽司對於我黎講淨係想用一個字黎形容:掂!餐廳劃一以舊日式壽司店風格設計,刺身/壽司師傅既主理位置都有區分。刺身同熱食選擇都多,質素同價錢性價比高,難怪咁多人🐟鱈魚白子 $88好難得有白子食,白子有用火槍燒香過嘅味道,上面放左D辣蘿白蓉,下面有昆布汁。一粒粒白子食落外面脆身,咬開之後好棉化好香,個口感同味道都係好食到難忘嘅🤩🍱三色魚生飯 $136望落新鮮,有三文魚,油甘魚,帶子,蟹籽。切片唔薄,食落新鮮,醋飯算係岩岩好唔會太過酸,不過就未做到可以粒粒分明嘅效果,扣少少分但唔影響,最緊要刺身夠鮮👍🏼🤤🍙芝士鰻魚卷 $69食壽司食飯卷出好似欣賞一件藝術品咁,因為師傅手工好先唔會易散。呢件飯卷口感好好,有青瓜絲有鰻魚同芝士粒,芝士味好重,鰻魚個汁同油香都多🦢火炙鵝肝(2件)$68呢樣要D時間等,燒香嘅鵝肝上面放左D炸蒜絲,入口有融化嘅口感,肝味夠香,老實講好膩但係真係好滿足

呢間德美壽司對於我黎講淨係想用一個字黎形容:掂!

🐟鱈魚白子 $88

🍱三色魚生飯 $136

🍙芝士鰻魚卷 $69

🦢火炙鵝肝(2件)$68

2024-09-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
星期四晚食德美壽司,店員都推介呢一個得星期一至四先有嘅二人套餐😆望一望個價錢$358/2人食十品料理,真心比散叫平好多但款式亦多😍推薦要試😇……………………..…………………………………🎎二人會席套餐($358)🥢日式前菜當日係海帶裙邊,煙韌、微微辣食落好開胃😇🥢煙三文魚和風沙律有沙律菜、粟米、青瓜同約3大片煙三文魚,經典既清新組合😌🥢大蜆味噌湯🥢油甘魚壽司兩件油甘魚切得好厚👏🏻非常有口感😍🥢三文魚刺身色澤好靚,新鮮👍🏻🥢雜錦天婦羅有2隻大蝦🍤、茄子、南瓜、冬菇同蕃薯🍠好豐富得黎炸粉亦唔係好厚👏🏻🥢鯖魚鹽燒/三文魚鮫腩我地揀左三文魚鮫腩有3件🤗魚肉好嫩,外皮煎到少少焦脆🤏🏻正呀😆🥢野菜牛肉鍋/泡菜豚肉鍋我地揀左野菜牛肉鍋,牛肉肉味香濃😇有好大隻温泉♨️蛋係面,有日式粉絲同野菜,湯底有少少壽喜燒醬油既味,甜甜地會令人忍唔住一啖接一啖😍🥢日式炒飯/牛肉湯烏冬我地揀左炒飯,配料有雞肉、炒蛋、蘿蔔粒、蘆筍等等,色香味俱全,而且份量超級多😆每人食到2大碗🍚有個石鍋仲唔怕慢慢食食到凍哂☺️🥢甜品莓味泡芙,個皮少少酥化,內裏好creamy,食完味蕾好滿足🥰

……………………..…………………………………
🎎二人會席套餐($358)
🥢日式前菜
當日係海帶裙邊,煙韌、微微辣食落好開胃😇
日式前菜

雜錦天婦羅
三文魚鮫腩
野菜牛肉鍋
2025-01-23 0 views
好多人,坐爆哂,好在訂咗枱。間餐廳比較細,但係櫈下面有個兜裝袋,好方便。叫咗5樣嘢,先嚟牛油果沙律🥑。牛油果粒多,沙律菜新鮮,撈入温泉蛋,少許蛋味,多咗一啲味覺層次,有特色,好好嘅開始。跟住三文魚茶漬飯,大大碗,飯團夠實,所以都算多飯,加上舖滿炸米,都幾飽肚。三文魚好似罐頭嗰啲,不過同啲湯飯一齊食,都唔錯。再嚟綠茶冷麵,伴有湯汁,蛋角碎,葱粒,蝦片碎同生鵪鶉蛋,好特別。撈埋一齊,主要淨係食得出蝦片味同湯味,一啲綠茶味都食唔到。😂之後有鹽燒鯖魚🐠。都好大條魚,燒得非常之好,從未食過咁嫩口嘅燒鯖魚,唔係硬掘掘嘅,最緊要係腥味勁少,一流呀。跟住重頭戲嚟喇,就係銀雪魚西京燒🐟。比我想像中大份,燒得肉嫩皮脆。唔多唔少嘅牛油味同糖嘅甜味,加上魚嘅油脂,實在係極品,仲有青瓜同薯蓉沙律配襯,簡直係性價比極高嘅菜式,下次一要再嚟食過。臨尾送甜品奶凍。奶味好濃,但係我唔係咁鍾意呢種奶味。奶凍彈性唔錯,如果係其他味就好啦。今晚全部啲份量都好足,食得好飽,但係唔算好貴,好滿足。
好多人,坐爆哂,好在訂咗枱
。間餐廳比較細,但係櫈下面有個兜裝袋,好方便。

跟住三文魚茶漬飯

,仲有青瓜同薯蓉沙律配襯,簡直係性價比極高嘅菜式
,下次一要再嚟食過。

今晚全部啲份量都好足,食得好飽,但係唔算好貴,好滿足。
牛油果沙律
三文魚茶清飯
綠茶冷麵
鹽燒鯖魚
銀鱈魚西京燒
2025-01-17
$181 (Dinner)
牛油果沙律
三文魚茶清飯
綠茶冷麵
鹽燒鯖魚
銀鱈魚西京燒
  • 銀雪魚西京燒
2025-01-22 0 views
尖沙咀厚福街壽司🍱尖沙咀厚福街一直都係美食天堂 一條街就將各國美食都聚集好 今日就嚟到H8大廈食日本料理晚巿定食 - 海膽魚生丼魚生包括三文魚 吞拿魚 帶子 熟蝦 海膽😍 唔好睇佢係普通晚巿定食價錢 所有魚生都非常肥美同厚身 定食更包括沙律 麵豉湯 同埋飯後甜品 壽司盛合 美呢個就食到好多款式 包括吞拿魚 油甘魚 三文魚 池魚 帆立貝 熟花竹蝦 三文魚子 鰻魚 拖羅茸卷 呢個就好啦咩都想試嘅你 每款有一件包你滿意😗兩個人食份量啱啱好 呢個價錢絕對對得住個質素😛 下次嚟到厚福街唔使驚唔知食咩
尖沙咀厚福街壽司🍱

晚巿定食 - 海膽魚生丼

壽司盛合 美

位於尖沙咀的「德美壽司」高CP值的日式料理店,抵食定食贏得了食客的心,晚市定食選擇豐富😍壽司定食配牛肉烏冬 $173除了有沙律和味噌湯,還包括六款鮮美的壽司:三文魚、吞拿魚、帶子、魚籽、熟蝦、油甘魚和玉子燒,連埋牛肉烏冬,茶碗蒸蛋+ $10,滑嫩蛋香,令人有滿滿飽腹感,十分划算🤩推介德美海膽魚生丼$165,豐富刺身丼,魚生新鮮,有齊海膽、三文魚、帆立貝、油甘魚、蟹籽、三文魚籽、蝦和蟹柳。特別是油甘魚和三文魚超厚切,令口感豐厚,海膽滑嫩😋性價比極高🤤

壽司定食配牛肉烏冬 $173

2025-01-15
$200 (Dinner)
相約友人到尖沙咀厚福街吃飯,這是傳統日本料理,有師傅在場即製壽司加州卷 $50超大件的加州卷,份量很足,用料新鮮,味道恰到好處帆立貝刺身 $79非常新鮮的刺身,沒想到有8件這麼多,厚切鮮甜晚市定食:壽司定食配牛肉烏冬 $173前菜:沙律和麵豉湯茶碗蒸+$10性價比超高的定食,有前菜,壽司6件,玉子燒和牛肉烏冬刺身同樣厚切鮮甜,牛肉湯烏冬用的是牛板腱,烏冬有口感,定食份量夠2位女生分享茶碗蒸的雞蛋嫩滑,裡面有雞肉,冬菇和蟹柳燒腐皮餃子$51自家製的腐皮餃子,炸得香脆,沾附上的醋辣油特別好吃飯後還送芝麻奶凍,吃點甜品是完美句號總括來說,每樣的份量都很大,味道好吃,下次會再來

加州卷 $50
超大件的加州卷,份量很足,用料新鮮,味道恰到好處

帆立貝刺身 $79
非常新鮮的刺身,沒想到有8件這麼多,厚切鮮甜

晚市定食:壽司定食配牛肉烏冬 $173
前菜:沙律和麵豉湯
茶碗蒸+$10
性價比超高的定食,有前菜,壽司6件,玉子燒和牛肉烏冬
茶碗蒸的雞蛋嫩滑,裡面有雞肉,冬菇和蟹柳

燒腐皮餃子$51
自家製的腐皮餃子,炸得香脆,沾附上的醋辣油特別好吃

飯後還送芝麻奶凍,吃點甜品是完美句號

總括來說,每樣的份量都很大,味道好吃,下次會再來
  • 壽司定食配牛肉烏冬
  • 腐皮餃子
2K
2025-01-12 216 views
🏮尖沙咀高性價比壽司🎎-要喺尖沙咀揀一間經濟又好坐嘅餐廳 德美壽司絕對喺選擇之一💃🏻 無論多人定二人飯局 都有多款選擇😌 今日簡單啲 嚟試壽司 好滿足🤤 呢度空間感充裕 喺聚餐嘅好地方 值得一提嘅係 佢地嘅套餐CP值更高啊😉-🍱壽司盛合 美 $238雜錦壽司款式屬大路配撘 適合大眾口味💯 有吞拿魚 油甘魚 三文魚 池魚 帆立貝 熟花竹蝦 三文魚子 鰻魚 拖羅魚蓉卷同甜蛋 每一款都選材新鮮💦 魚肉肥美厚切 帆立貝夠哂大粒 鮮甜無比😏 鰻魚燒得好香口 三文魚子魚油豐盈 甘香美味 醋飯酸度適中👌🏻-🐟炙燒左口魚邊壽司(2件) $50私心鍾意肥美嘅左口魚邊 果然無點錯😎 炙燒過後魚油更澎湃 油脂感豐富 非常甘香🤌🏻 配上香蔥中和油份之餘 增加清香感 再多咗層次📈-🍣大蝦天婦羅吞拿魚茸卷 $90無得輸嘅配撘😂 大蝦天婦羅香脆 加上吞拿魚茸嘅肥美嫩滑 再配清新爽脆嘅青瓜絲 同埋蟹子沙律醬 滋味無窮 大滿足😋-📍德美壽司尖沙咀厚福街8號H8 5樓-
🏮尖沙咀高性價比壽司🎎
🍱壽司盛合 美 $238

🐟炙燒左口魚邊壽司(2件) $50

🍣大蝦天婦羅吞拿魚茸卷 $90

📍德美壽司
2025-01-08 361 views
🍣去尖沙咀食日本菜梗係揀德美壽司, 店舖就係H8樓上舖, 日式簡約嘅風格, 每次平日夜晚黎都旺場!!!我哋2人揀咗兩款卷物: 煎鵝肝帶子卷&三文魚親子卷😙兩款卷物都有4大件, 份量十足, 鵝肝同帶子好夾, 帶子鮮甜鵝肝食落唔油膩! 三文魚親子卷包住蟹柳同玉子, 配埋三文魚一齊食口感好豐富😋 仲有野菜牛肉鍋, 三文魚刺身同厚燒玉子~牛肉鍋滿滿壽喜燒湯底, 如果唔係有啲飽, 都會想落埋日式烏冬落去一齊食🙈 湯底仲有好多娃娃菜同菇, 吸哂湯嘅精華, 好正!!! 刺身依舊肥美新鮮😚最後仲有芒果奶凍贈送, 為小丸子嘅肚仔劃上完美句號📌 德美壽司尖沙咀厚福街8號H8 5樓
🍣

仲有野菜牛肉鍋, 三文魚刺身同厚燒玉子~

最後仲有芒果奶凍贈送, 為小丸子嘅肚仔劃上完美句號

📌 德美壽司

2025-01-07 220 views
香港人始終係香港人,對日本嘢食真係情有獨鍾,早排先喺黃埔食過德美,但係今日喺尖沙咀約咗朋友,突然間又好掛住佢嘅味道,於是就決定嚟尖沙咀呢間分店食晚餐。間餐廳嘅裝修全部都係用木為主,都俾人一種好舒服嘅感覺,不過始終尖沙咀區好繁忙,所以一到晚飯時間一定要大排長龍。今次我哋叫嘅嘢當然都有返咁上下水準啦,簡單啲嚟講就係好食!小食就首先要咗一個紫蘇沙嘴魚海膽天婦羅,紫蘇葉真係勁香,配埋酥脆嘅天婦羅就有一浸特別嘅香味,而海膽就令到入邊更加creamy,更加好食,而我哋每人都選擇叫咗一個dinner定食,朋友就要咗鰻魚飯定食,鰻魚好肥美,加埋醬汁同啲飯一齊食真係勁好食,蛋絲都好多,切得好細,真係好考廚師刀工,而我就要咗一個壽司定食配牛肉烏冬,總共都有六款壽司再加埋玉子燒,種類都算多,而且牛肉烏冬嘅牛肉都絕對冇蟹,烏冬湯底亦都唔會過鹹,最主要就係其實都會配埋麵豉湯,沙律同埋甜品。今日嘅甜品就係芒果奶凍,唔會太甜,都幾清新,呢一餐真係好滿足。

2024-12-21 584 views
同朋友喺尖沙咀厚福街食咗呢間餐廳,尖沙咀德美壽司🤩🤩餐廳嘅壽司刺身都最新鮮,餐廳裏面有好多選擇,可以叫唔同壽司或者手卷,仲有啲前菜,我哋兩個人大約叫咗13件壽司,一個烏冬,一個手卷,份量啱啱好。餐廳烏冬係用日本讚歧,服務員嘅態度都幾好,好有禮貌,而且落單同上菜都好快,大約兩三分鐘左右就已經有嘢食慢慢上枱👍🏻埋單大約300左右,環境同衛生都幾好,地點都近地鐵,性價比我都覺得算高,CP值!讚!😋😋
想一個人的浪漫食吓啲高質壽司嘅時候,德美係我不二之選。用料上成新鮮,價錢公道,選擇豐富,仲要熟食都一樣咁出色。最重要最重要係咩呀? 香港人節奏快,足足有四個壽司師傅,落咗單之後唔使2分鐘就送到你面前。店員手腳都唔輸蝕,個個閃電俠上身, 執枱快, 出餐快, 埋單快, 真係啱晒我最講求效率嘅性格🤌🏻今次試咗個茶碗蒸都幾足料, 有銀杏, 魚蛋, 雞肉,蟹柳,帶子,上面海膽新鮮濃郁. 大阪墨魚滑彈牙香口. 炒牛肉烏冬大大份, 用咗讚岐烏冬好有鑊氣🔥😋 最後仲有個芒果三色糕送🥰🥰
想一個人的浪漫食吓啲高質壽司嘅時候,德美係我不二之選。

2024-12-11 686 views
今日完成一個milestone,一定要慶祝下。餐廳以原木風格裝修,好古香古色。估唔到晚上都提供套餐,平平地已經有沙律,湯同埋主食。燒牛舌,串燒火候掌握得好好,牛舌彈牙juice,用少少鹽調味,已經可以食出食材本身鮮甜味。醬油漬鯖魚刺身,好少見嘅刺身。鯖魚預先用日式醬油醃制過,所以除咗酸甜味,仲有淡淡醬香味。刺身全部大件厚切,入口軟嫩鮮甜。火炙左口魚邊壽司(2件),用火槍大火炙燒左口魚邊,逼出多餘魚油。魚邊嫩到入口即化,還帶有少少焦香,簡直係人間美味。三文魚茶漬飯,哩間餐廳把飯做成飯團造型,頂上再加埋三文魚肉同紫菜,最得意係日式高湯裡面加入大量炸米。日式高湯湯底透徹,飲落柴魚味好香濃,好正。米飯撈埋三文魚肉同日式高湯,清甜爽口,全部食曬TIM。

估唔到晚上都提供套餐,平平地已經有沙律,湯同埋主食

2024-12-09
$350 (Dinner)
  • 燒牛舌
  • 火炙左口魚邊壽司
  • 三文魚茶漬飯
2024-11-26 803 views
今日同朋友去咗厚福街食日本嘢我同朋友叫咗:-天婦羅烏冬定食鬆脆天婦羅和滑順烏冬麵,搭配湯底。天婦羅外皮酥脆,內裡的食材保持鮮嫩-吞拿魚腩茸三色丼吞拿魚腩茸三色丼好似一幅色彩繽紛的藝術品!每一片魚肉都切得恰到好處,嫩滑得幾乎在嘴裡融化鮮美的味道,讓人感受到海洋的氣息。 -加州卷加州卷就像是一場味覺的派對!柔軟的米飯包裹著鮮嫩的蟹肉和 creamy 的牛油果,。每一口咬下去,都能感受到那種清新口感,彷彿在陽光下享受海風撫慰。-Steamed Egg 日式蒸蛋蒸蛋是一道簡單卻令人滿意菜品,綿綿嘅口感好似令我身在故鄉。-三文魚刺身今次嘅三文刺身封厚。其鮮美的味道和豐富的油脂受到喜愛。-魷魚刺身Today, I went with my friend to Hau Fuk Street to eat Japanese food. We ordered:- Tempura Udon Set The crispy tempura and smooth udon noodles come with a broth. The tempura has a crunchy exterior while k
今日同朋友去咗厚福街食日本嘢
我同朋友叫咗:
-天婦羅烏冬定食
-吞拿魚腩茸三色丼
-加州卷
-Steamed Egg 日式蒸蛋
蒸蛋是一道簡單卻令人滿意菜品,綿綿嘅口感好似令我身在故鄉。
-三文魚刺身
今次嘅三文刺身封厚。其鮮美的味道和豐富的油脂受到喜愛。
-魷魚刺身

- Tempura Udon Set
The crispy tempura and smooth udon noodles come with a broth. The tempura has a crunchy exterior while keeping the ingredients tender inside.

- Tuna Tartare Trio Bowl
The tuna tartare trio bowl looks like a colorful work of art! Each slice of fish is cut just right, so tender it almost melts in your mouth, delivering a delicious taste that brings the essence of the ocean.

- California Roll
The California roll is like a flavor party! Soft rice wraps around fresh crab meat and creamy avocado. With each bite, you can feel the refreshing taste, as if enjoying the sea breeze under the sun.

- Steamed Egg (Japanese-style)
The steamed egg is a simple yet satisfying dish, with a silky texture that makes me feel at home.

- Salmon Sashimi
This time, the salmon sashimi is thickly sliced. Its delicious flavor and rich fat content are quite popular.

- Squid Sashimi

2024-11-26 653 views
德美壽司 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 5樓煙三文魚和風沙津(豐盛) - 鮮嫩嘅煙三文魚配上清新的和風沙律,每一口都係海洋嘅鮮味與沙律嘅清爽交織,令人食過返尋味。枝豆 - 香濃嘅枝豆,清淡爽口,係一道簡單而美味嘅小食,令人忍唔住一口接一口。日式前菜 - 精緻嘅日式前菜,螺肉豐富爽口彈牙。三色刺身盛 甜蝦、三文魚、油甘魚 - 鮮甜嘅甜蝦、鮮嫩嘅三文魚同滑順嘅油甘魚,每一口都係海洋嘅鮮味,絕對係無法抗拒嘅享受。壽司4件(帆立貝、油甘魚) - 新鮮嘅帆立貝同油甘魚壽司,每一口都係鮮嫩嘅口感同濃郁嘅味道,令人一試難忘。燒牛仔骨 - 外焦里嫩嘅燒牛仔骨,肉質鮮美,每一口都係極致嘅口感享受,絕對係一道無法抗拒嘅美味。什錦天婦羅 - 香脆嘅什錦天婦羅,每一口都係酥脆嘅口感,再配上各種食材嘅豐富味道,簡直係味蕾嘅狂歡。奶凍 - 香滑嘅奶凍,口感細膩,每一口都係甜美嘅享受,為整個餐點劃上完美嘅句號。
德美壽司 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 5樓

日式前菜 - 精緻嘅日式前菜,螺肉豐富爽口彈牙。

2024-11-21 857 views
德美壽司有多間分店,我就比較鍾意去尖沙咀呢一間分店。 因為近我放工,地點好方便,系放工同朋友聚腳嘅好地方👍🏻今日我哋叫咗啲輕食🦀鱈場蟹鍋 $260- 鱈場蟹屬常見的皇帝蟹品種。大隻又多肉深受喜愛。鱈場蟹鍋入面蟹腳條條都厚過蟹柳,配新鮮蔬菜豆腐湯鍋更加突顯肉質鮮美。🥚溫泉蛋天婦羅 $52- 酥脆的麵衣中包裹著軟糯的溫泉蛋非常少見。配上磨碎的白蘿蔔泥及醬汁,清爽和微甜的口感。提升了天婦羅的風味。🐟一夜干(花魚)$73- 德美一夜干魚類有多過一款,當晚我地試咗花魚。一夜干源自於北海道的特殊漁獲保存方式。其做法以新鮮的漁獲洗淨去除內臟再以鹽水浸泡,並在天然冷風中進行風乾。魚肉身紮實沒有魚腥味。

今日我哋叫咗啲輕食
🦀鱈場蟹鍋 $260