2023-03-26 215 views
之前無意中睇到有網頁介紹呢間餐廳,有D興趣😚同事又探過路,睇過呢度lunch時爆晒場😳所以就揀左呢間餐廳食飯了😏之前一早係openrice訂左枱,用餐當日三四點會打電話來confirm booking~第一下聽到講英文,打左個突😂之前一路以為係香港人或者韓國人經營嘅餐廳😝去到餐廳係六點半左右,餐廳未有人,我地做左第一枱客~餐廳地方唔大,一眼望晒,如果爆場的話仲會有D逼😂睇左陣menu,最後決定叫三樣野,同一支燒酒試下😚🥘韓國年糕 ($78)一上枱已經見到好鮮豔嘅紅色~本身有D期待,不過……朋友鍾意食辣野覺得冇乜事,但唔食辣野嘅我覺得有D辣😐份量睇落有D細,但三個人食都ok😚午糕下面仲會有隻🥚蛋,有D魚糕~🧀芝士泡菜煎餅 ($108)睇落一片紅覺得麻麻,但越食越覺得好食😂第一啖食落,幾重泡菜味🤦‍♀️但食落又覺得唔係好抗拒😂同埋雖然佢夾起個陣🧀芝士唔會好吸睛咁拉絲😂但食落幾濃味👍佢中間果個油雖然都係紅色,但係麻油來,唔辣,幾得意~不過如果個面可以煎得脆身少少,就更好了😂🐔甜辣炸雞 - 無骨大份 ($208)食韓國野冇可能唔叫🐔炸雞😎今次叫左大份冇骨,啖啖肉,省卻吐骨嘅煩惱😏上枱個陣見真係幾
之前無意中睇到有網頁介紹呢間餐廳,有D興趣😚
同事又探過路,睇過呢度lunch時爆晒場😳
所以就揀左呢間餐廳食飯了😏

第一下聽到講英文,打左個突😂
之前一路以為係香港人或者韓國人經營嘅餐廳😝

去到餐廳係六點半左右,餐廳未有人,我地做左第一枱客~
餐廳地方唔大,一眼望晒,如果爆場的話仲會有D逼😂
睇左陣menu,最後決定叫三樣野,同一支燒酒試下😚

🥘韓國年糕 ($78)
一上枱已經見到好鮮豔嘅紅色~
本身有D期待,不過……
朋友鍾意食辣野覺得冇乜事,但唔食辣野嘅我覺得有D辣😐
份量睇落有D細,但三個人食都ok😚
午糕下面仲會有隻🥚蛋,有D魚糕~
韓國年糕
🧀芝士泡菜煎餅 ($108)
睇落一片紅覺得麻麻,但越食越覺得好食😂
第一啖食落,幾重泡菜味🤦‍♀️
但食落又覺得唔係好抗拒😂
同埋雖然佢夾起個陣🧀芝士唔會好吸睛咁拉絲😂
但食落幾濃味👍
佢中間果個油雖然都係紅色,但係麻油來,唔辣,幾得意~
不過如果個面可以煎得脆身少少,就更好了😂
芝士泡菜煎餅
🐔甜辣炸雞 - 無骨大份 ($208)
食韓國野冇可能唔叫🐔炸雞😎
今次叫左大份冇骨,啖啖肉,省卻吐骨嘅煩惱😏
上枱個陣見真係幾大份~
外皮好香脆,雞肉好滑,有D意想唔到😳
不過總係覺得個甜辣汁同平時食開嘅韓國餐廳唔同,但又講唔出個分別🤦‍♀️
同埋隔左一陣再食,唔知點解覺得有D似KFC炸雞😂

個🥕酸蘿蔔好酸,夠晒醒胃,好正😍
甜辣炸雞 - 無骨大份
🍍菠蘿燒酒 ($68)
朋友話菠蘿同燒酒好夾,所以就試下了😚
🍍菠蘿味好重,真係幾好飲😂
菠蘿燒酒
最後成餐飯埋單 $433,睇返張單先知餐廳應該收漏左酒錢🤷‍♀️
食物的話,大致上都唔錯😚
服務上正正常常啦,不過發生左少少野……
本身入座個陣冇講明用餐時間,但七點幾個陣又同我地講想我地七點九交枱🤦‍♀️
不過見佢個樣唔係幾好意思咁,就算啦……

另外,老闆會帶自己隻🐶狗來餐廳,隻狗又乖又得意,唔會吠,又任人摸佢😂
2023-03-24
$144.4 (Dinner)
芝士泡菜煎餅
甜辣炸雞 - 無骨大份