舅父今晚從外國過嚟香港參加婚禮,就諗住過幾日帶佢去食啲香港嘅美食。啱啱諗起位於天后有間【天空虎嘯】,食物嘅味道唔錯,而且環境都好舒服,舅父肯定會鍾意!啱啱係週末,店裡好多人,大家都食得好開心,想必食物肯定好好食!【日式京蔥醬油配本地雞】本地雞完全吸收咗日式京蔥醬油嘅精華,特別香甜好食,仲帶有淡淡嘅香氣,我個人特別鍾意😘【法國野生深海白鱈魚】舅父話呢個係佢食過最特別嘅白鱈魚,魚肉特別鮮美,仲帶有淡淡嘅海洋味,每一口都好滿足!【阿拉斯加長腳蟹】味道真係好正啊,蟹肉仲特別多,我同舅父食得好爽啊🥳【鮮北海道北寄貝】呢個係我人生中第一次試,就愛上嘅食物😍 兩顆超大嘅北寄貝,有著獨特嘅味道,入口即化,下次嚟仲要再食!【龍蝦湯蒸蛋配蟹肉】最驚艷最好食嘅一定係呢道菜!味道甜甜嘅,特別令我哋開胃🤤舅父特別中意呢度嘅食物,仲話下次可以帶埋朋友一齊嚟食!

【日式京蔥醬油配本地雞】

【法國野生深海白鱈魚】

【阿拉斯加長腳蟹】
味道真係好正啊,蟹肉仲特別多,我同舅父食得好爽啊🥳

【鮮北海道北寄貝】

【龍蝦湯蒸蛋配蟹肉】
最驚艷最好食嘅一定係呢道菜!味道甜甜嘅,特別令我哋開胃🤤

舅父特別中意呢度嘅食物,仲話下次可以帶埋朋友一齊嚟食!