2019-05-22 451 views
路過太子又開始落大雨, 咁就諗住係呢頭搵間餐廳食野見到有間新開既餐廳門口擺左好多花牌, 原來開左一間叫Wing's Kitchen既餐廳望下個餐牌價錢都幾抵食, 百幾蚊就有餐湯, 一款主菜同飲品餐廳既裝修都幾外國feel, 一邊係磚牆, 一邊係木板, 好似外國d街頭小店, 環境都幾好除咗set dinner, 仲有散叫嘅Menu,多謝最後都係決定咗食set dinner 因為抵食d今日嘅餐湯係粟米忌廉湯,都幾香幾好味上主菜之前我哋仲叫咗個凱撒沙律 $78沙律菜好新鮮,食到菜嘅甜味,真係好耐冇食過咁新鮮嘅沙律菜我哋叫咗兩個set,第一個係露絲瑪莉燒春雞$138 係原隻燒春雞,細細隻好可愛,好似卡通片入面嘅燒雞咁,食落去有好香嘅香草味,醃得幾好,雞肉都嫩滑,整體黎講唔錯第二個餐就係原隻龍蝦燴飯$218龍蝦開邊之後放咗芝士上去焗,焗都幾香,龍蝦肉都算新鮮,跟住就要試吓個飯,個飯係蕃茄汁再加入咗花膠汁去煮,所以食嘅時候會覺得有少少黏口,茄汁酸酸甜甜好開胃食完主菜就梗係要食返個甜品先至完滿,我哋叫咗Apple crumble $38, 好香嘅玉桂味,甜度啱啱好,性價比高除此之外仲叫多咗個chee
路過太子又開始落大雨, 咁就諗住係呢頭搵間餐廳食野
望下個餐牌價錢都幾抵食, 百幾蚊就有餐湯, 一款主菜同飲品

今日嘅餐湯係粟米忌廉湯,都幾香幾好味
粟米忌廉湯

上主菜之前我哋仲叫咗個凱撒沙律 $78
沙律菜好新鮮,食到菜嘅甜味,真係好耐冇食過咁新鮮嘅沙律菜
凱撒沙律

我哋叫咗兩個set,第一個係露絲瑪莉燒春雞$138
露絲瑪莉燒春雞

第二個餐就係原隻龍蝦燴飯$218
原隻龍蝦燴飯
  好大隻龍蝦肉呀!

Apple Crumble

除此之外仲叫多咗個cheesecake ,唔會有酸味,因為我好怕食有酸味嘅cheese cake,芝士味幾香,食落去唔會好膩
Cheesecake

食完埋單嗰陣老闆都會好主動同我地傾計,了解下我哋對餐廳食物嘅感覺,咁樣先會令到餐廳有進步,希望佢哋生意越來越好

2019-05-21
$200 (Dinner)
露絲瑪莉燒春雞
原隻龍蝦燴飯