2009-09-30
平日都好少去開沙田大圍呢邊,基本上對呢邊既食店係一無所知。今日要黎呢邊做野,咁就當然又係搵下有咩好食啦。發現了這間餐廳,又大家大讚既鹽焗雞飯,決定午餐黎呢度食啦。大概 1 點鐘去到都唔係話勁多人,仲有d空位,但之後客人就越來越多啦。最後要左個鹽焗雞飯炒底,個阿姐問我要一碟定一碗我先知原來可以要少d,真係好啦,因為一碟我一定食唔哂,叫一碗平 $3。但呢一碗黎到我心諗早知都叫佢少飯啦,因為份量都依然幾大下。效率好快呀,個飯好快就黎到啦。個炒飯黎到好靚架,炒到金黃色,真係好吸引,見到勁多蛋。不過一食落去覺得個味道同外表唔太相乎喎,味道偏淡,無咩味,而且唔算勁乾爽,有少少油,所以勉勉強強啦。個雞都OK好食既,有雞味,D肉又滑,一D都唔UN,不過肥左少少。唔點沙薑都好夠味,點埋又係另一種感覺同味道,會惹味D。叫埋杯咖啡總共 $40,咖啡偏淡,不過好在唔酸,但好似多奶左少少。都食得過既,偶一為之都唔錯呀。