2021-11-25
人 第一眼都係睇包裝睇外表同你三五識七唔通咁快同你講心講內涵咩其實食乜都係一樣😌俾門面簡約日風吸引住 自然望多兩眼睇埋menu相有野想食喎 價錢又接受到喎好 扑錘😎推開門 簡約日系風又滲出黎幾有身處日本既感覺座位唔多 以坐bar枱為主 可以睇到師傅係你面前切切切 砌砌砌的確賞心悅目🥰滿足眼球睇完樣當然就要睇內涵啦喂😎午市套餐:▪️沙律沙津菜新鮮爽脆,仲有脆魚片,食落味道咁單一,汁醬酸酸咪咪,勁開胃😚▪️茶碗蒸茶碗蒸夠熱係我最低既要求!好彩做到,蛋勁滑之餘仲有好多配料,抵讚🙌🏻▪️味噌湯平時好少飲,成日覺得係味精湯飲完會口渴,但近年聽講好有益,呢到唔會過鹹,而且唔會涸喉,飲飲下飲晒🤣▪️吉列炸蠔定食 $148熱騰騰🥰超酥脆!!肯定係即叫即炸!!唔洗擔心戒損喉嚨。五隻蠔大大絕不欺場,食左第一啖我望住個fd叫佢快啲食,然後佢食左第一啖又望返住我,一齊講左句:好好食丫😳🤝🤣🤣因為係無預期可以做到咁juicy咁鎖住水份😍相片未必影到果種濕潤效果,真係要試過先感受到果種外面香脆裡面鮮嫩既質感,唔洗點任何醬都好足夠🤩白飯撈飯素實無死,輕易ko 🤪▪️本鮪丼 $368人間美食tuna呀🤩師傅係我地面前切,賞心
同你三五識七唔通咁快同你講心講內涵咩
▪️茶碗蒸
▪️味噌湯
▪️吉列炸蠔定食 $148
▪️本鮪丼 $368
人間美食tuna呀🤩師傅係我地面前切,賞心悅目😋,刺身鮮甜完全無筋,非常非常美味😘!!印象最深刻一定係「中拖羅」、「大拖羅」😍粉嫩顏色,脂肪分布得好似雪花咁,果陣甘香油脂係你口到翻滾,入口即溶,久久不散的確係齒頰留香!仲有蔥拖羅蓉,撈赤醋飯堅一流!值得一讚既係好鍾意酸薑片上會有埋柚子皮,我第一次見🤩做到開胃效果之餘,清新感亦level up😋
▪️時令生果
酸酸甜甜既士多啤梨+爽脆清甜日本獨有既黑芝麻柿,為是次午餐畫上完美句號🤩
事實證明
新開日本菜有樣有內涵