2020-10-29
前言:身為沙漠居民,附近既食肆當然無辦法同旺區既食肆相比,所以盡量搵一點合乎性價比既食物啦,繼續沙漠下覓食之旅😋馬鞍山市中心假日想舒舒服服坐低食返餐真係唔係一件容易事,無論大鋪細鋪,連鎖食肆都排滿人。諗住去酒樓同家人嘆下一盅兩件,見到長長既人龍真係令人卻步,但仔細觀察下「譽」外賣自取有優惠,所以就試下外賣點心返屋企慢慢嘆😋山竹牛肉球:牛肉球肉質都幾結實,唔會太多粉或者感覺牛肉”梅” 五寶滑雞札:典型雞札,有火腿,豬肚,魚肚,雞,腐皮,味道正常 春蛋燒賣:蛋唔會太老太硬,不過豬肉有點肥膩 咖喱蒸土魷:份量少,咖喱汁又稀又淡,一般 鮮蝦炸雲吞:炸雲吞擺左咁耐都好脆,配埋甜酸汁好食 蒜香蝦春卷:春卷同樣香脆,而且蝦份量都算合理,佢地炸物的確唔錯 黃金流沙飽:奶黃味唔錯,而且真係做到流沙效果 香煎蝦咪腸:蝦咪腸略嫌煎得唔夠耐,腸粉無煎到焦香,有點遜色 八款點心外賣自取價$223,價錢質素中規中矩,供大家參考😋
春蛋燒賣:蛋唔會太老太硬,不過豬肉有點肥膩
咖喱蒸土魷:份量少,咖喱汁又稀又淡,一般
鮮蝦炸雲吞:炸雲吞擺左咁耐都好脆,配埋甜酸汁好食
黃金流沙飽:奶黃味唔錯,而且真係做到流沙效果
香煎蝦咪腸:蝦咪腸略嫌煎得唔夠耐,腸粉無煎到焦香,有點遜色
八款點心外賣自取價$223,價錢質素中規中矩,供大家參考😋