2020-06-03 92 views
雖然天氣開始熱 但都無阻我同屋企人想打邊爐既決心見屋企樓下間蒲頭島做左外賣邊爐套餐都一段時間, 所以見難得屋企齊人便叫左黎試其實之前係到食過堂食 D料都幾新鮮 係等外賣既時侯仲聞到有D檯係到燒緊肉同海鮮 好香 但鑑於屋企人中意坐定定係屋企睇TV嘆冷氣慢慢食 加上疫情既關係 今次就一試呢到既外賣!一家3口叫左個2人餐 有幾種肉 蔬菜 丸 烏冬 魚皮等等, 蔬菜 丸 烏冬 魚皮都係一般大路火鍋料我就唔特別講, 但呢到D肉類就真係好出色西班牙豚肉片 - 爽口彈牙有口感 食極都唔會膩美國牛板腱 - 油脂分佈好好 有咬口有牛味且無渣魚皮 - 好脆份量好足 屋企人食剩左D第2日當零食繼續食XD湯底 - 叫左沙嗲湯底 返到屋企加一比一既熱水就食得 如果想濃味D既話 可以加小D水會更加惹味呢個餐仲會搭埋不同既醬料同2罐汽水 亦有木筷子同飲管 基本上係屋企都只係洗番個火鍋盤同碗就無咩手尾了 火鍋套餐外賣其實真係好方便咩都有D又唔洗自己係街周圍撲 值得一試!
雖然天氣開始熱 但都無阻我同屋企人想打邊爐既決心

西班牙豚肉片 - 爽口彈牙有口感 食極都唔會膩
美國牛板腱 - 油脂分佈好好 有咬口有牛味且無渣

咩都有D又唔洗自己係街周圍撲 值得一試!