2021-12-26
天氣漸漸轉涼,最岩係食火鍋,今日黎到西灣河都可以外賣打包返屋企打邊爐,你地試過未,呢道就做到啦。我地叫左兩個火鍋套餐,首先叫左個澳洲牛小排套餐,第一個套餐我地選左桃膠人蔘美人鍋,呢個湯底好清甜,而家重有好多雞黎煲湯,非常有睇頭。好有人蔘味。非常香濃。入面包括兩份澳洲肥牛,肥瘦適中,入口即溶,放入去十幾秒就食得。重有一個蔬菜雜錦,有生菜,紅蘿蔔,冬菇,粟米等等……重有面底方面我地選左薯粉,呢個非常有口感,非常彈牙,值得一試。隨餐重有野飲,我地選左冰糖紅棗燉雪耳,呢個十分好飲,唔會太甜,非常滋陰養顏。可以中和火鍋既油膩,配合得好好。第二個套餐就選左美國牛板腱豬梅,呢個套餐包括肥牛,豚肉,酒雞。湯底方面就選左養生藥膳花雕雞,呢個湯底比較清甜,而且重有幾件雞黎煲湯,真係底食,味道都唔錯。呢個就選左粉絲,粉絲都好彈牙,吸左啲湯底非常入味,所有精華都吸曬,非常滿足。野飲就選左古早鮮橙茶,呢個好有鮮橙味,酸酸甜甜咁非常開胃。能夠做到火鍋外賣一啲都唔會失色,水準有保證,值得一試。
重有一個蔬菜雜錦,有生菜,紅蘿蔔,冬菇,粟米等等……
野飲就選左古早鮮橙茶,呢個好有鮮橙味,酸酸甜甜咁非常開胃。
能夠做到火鍋外賣一啲都唔會失色,水準有保證,值得一試。