2020-08-16 1292 views
今日去開尖沙咀,專程去食街-厚福街睇吓有乜好食先,見到野狼stone一直都想食佢嘅熱石燒牛,雖然宜家冇得堂食,但用現金外賣有八折優惠,都好抵食!店舖小小,平時應該係用自動販賣機點餐的,不過因為今次係外賣+現金付款,所以直接向店員落order就好了Menu有上各式各類嘅牛,好多選擇⋯⋯ 除了有牛柳、西冷這些想見的,還有牛翼板,牛肋骨隔膜、肩胛肉眼等等,也有分size 150g, 200g, 309g可選,由78元起至百多元,豐儉由人。最後我揀了肩胛肉眼,因為比較小見。店員也介紹話呢個部位好味,因為油花豐富,肉味比較突出。等了10分鐘左右,外賣已經到手。快快腳返屋企開餐先得一打開飯盒已經聞到好香嘅蒜香味。肩胛肉眼已經切好一塊塊,份量都好多飯旁仲有一大舊薯蓉添肩胛肉眼口感上較柔嫩,沒有過多嘅脂肪。煮得不會太老,加上蒜香燒汁,送飯吃簡直一流。

等了10分鐘左右,外賣已經到手。快快腳返屋企開餐先得

一打開飯盒已經聞到好香嘅蒜香味。

肩胛肉眼已經切好一塊塊,份量都好多
飯旁仲有一大舊薯蓉添

Type of Meal