2021-02-04
呢排食多左外賣 食黎食去都係個幾間所以就上網發掘下新餐廳見到OpenRice有個買一送一嘅外賣自取優惠覺得好抵所以就買黎試下😋..🌟1/4 French Roast Chicken ($58)買一送一之後呢個價錢就有半隻雞!🐓有樣野值得讚嘅係包裝用嘅紙袋內層仲有錫紙所以好保暖 拎返屋企d雞仲會出煙雞亦都保留到肉汁 仲有d部位非常嫩滑 仲有好香嘅香草味添🌿.🌟Homemade Soup ($28)呢日嘅湯係南瓜湯🥣份量比想像中多 南瓜好足料 飲落冇乜忌廉味不過意想不到嘅係連湯都落左好多香草.🌟Single Roast Potatoes ($28)烤薯仔用左chicken gravy去煮🥔薯仔烤得外層好香 內層軟綿綿不過又係好大陣香草味🤣.🌟Croque Poulet ($58){French Roast Chicken, Mushroom & Cheese Toast}呢個toast就冇買一送一優惠不過見到圖好吸引所以都買黎試下!☺️原來佢係一種法式三文治 係法國嘅cafe常見嘅食物🥪麵包外層煎到脆卜卜 而入面嘅嘅芝士亦都可以拉絲🧀加上雞肉同蘑菇呢個組合真係食過
所以就上網發掘下新餐廳
買一送一之後呢個價錢就有半隻雞!🐓
有樣野值得讚嘅係包裝用嘅紙袋內層仲有錫紙
所以好保暖 拎返屋企d雞仲會出煙
雞亦都保留到肉汁 仲有d部位非常嫩滑 仲有好香嘅香草味添🌿
🌟Homemade Soup ($28)
呢日嘅湯係南瓜湯🥣
份量比想像中多
南瓜好足料 飲落冇乜忌廉味
不過意想不到嘅係連湯都落左好多香草
🌟Single Roast Potatoes ($28)
烤薯仔用左chicken gravy去煮🥔
薯仔烤得外層好香 內層軟綿綿
不過又係好大陣香草味🤣
🌟Croque Poulet ($58)
呢個toast就冇買一送一優惠
不過見到圖好吸引所以都買黎試下!☺️
原來佢係一種法式三文治 係法國嘅cafe常見嘅食物🥪
麵包外層煎到脆卜卜 而入面嘅嘅芝士亦都可以拉絲🧀
加上雞肉同蘑菇呢個組合真係食過返尋味!
餐廳得好少位可以堂食
大家下次可以試下呢度嘅外賣~