2020-06-18
壽司癮突然發作,但有事做緊行開唔到太耐,唯有外賣自取壽司拎返去嘆。睇MENU都幾多款式選擇,價錢由六十幾至百幾蚊不等,豐儉由人。今次叫左 壽司定食配牛肉烏冬($99),呢個SET有壽司6件、厚燒玉子、牛肉烏冬、沙律、茶碗蒸蛋、甜品,以1個SET入面有咁多野可以食,認真豐富開餐之前影張合照先壽司6件:佢預設6款壽司,不設自選,今次有三文魚、吞拿魚蓉、油甘魚、熟蝦、帆立貝、三文魚籽軍艦。壽司飯都握得好好,唔會一夾起就散。每一款都好新鮮,特別係帆立貝,真係好鮮甜熟蝦就肉質彈牙厚燒玉子:玉子上面有佢個招牌名「德美」喺到,相當吸引,食落去都幾甜,而且口感唔錯,幾軟身沙律:今次係三文魚沙律,份量唔算多,不過作為前菜開下胃都幾好牛肉烏冬:牛肉數量都OK,食落去味道唔錯,裡面仲有D魚片、昆布、粟米粒等配料。雖然烏冬冇分湯裝,但拎返去食時,烏冬都依然彈牙茶碗蒸蛋:估計係拎返去時震到散開左,所以賣相唔算理想,但食落去嘅味道仍舊不減,蒸蛋好滑身好香蛋味,裡面仲有D菇、蝦、蟹柳配料甜品:明明我睇MENU呢個SET係有甜品,不過拎到返去開餐先發現唔見,唔知係跟漏左,定係要堂食先至有佢呢到外賣自取會收取外賣盒$5
佢呢到外賣自取會收取外賣盒$5,相比起其他餐廳可能會貴少少,埋單$104。外賣返到去食物質素都唔錯,可以自己一個慢慢嘆
補MENU