2018-09-11 787 views
因為上星期公司裝修,所以今日上午都係執捨番d文件,快手快腳搞掂完去食午餐,發覺比平日早咗十五分鐘,於是同事提議去「茶木」吃台灣麵,希望早d去有位喎。到達後,一如既往,排長龍,等了十分鐘,都無乜叫人入座,於是大家商量後,決定外賣自取返公司吃。平日去茶木都係堂食,外賣真係第一次啊!落單後,還要等多約二十分鐘才做好,幾個女仔急忙回公司開餐。我點了一客「酥炸排骨米粉」,排骨已斬成小件,份量非常充足,比平日堂食好像還要多,肉質咬落外脆內軟,雖然外賣回來,但外層仍然鬆脆,保持水準,米粉和湯是分開盛放,吃時才伴勻,令米粉不致浸腍,想得頗周到,而米粉是台灣的新竹米粉,較滑身和幼細,伴著有濃烈牛肉味的湯汁,吃得津津有味,和堂食沒有太大差別。唔想等位,下次可以繼續安哥外賣囉!

落單後,還要等多約二十分鐘才做好,幾個女仔急忙回公司開餐。
酥炸排骨米粉

唔想等位,下次可以繼續安哥外賣囉!
2018-09-10
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$72 (Lunch)
酥炸排骨米粉