2022-06-03 741 views
前幾日去開西營盤,路過Freshlane,我記得Freshlane入面有唔同嘅餐廳菜式可以order黎takeaway,於是我望左一陣個menu,就決定order呢間專售中菜嘅陳家菜返屋企做dinner。我地order左半隻嘅秘製麻辣雞煲同埋兩碗白飯。半隻嘅秘製麻辣雞煲都差唔多裝滿左個盒,以百幾蚊黎計,份量都算合理。值得欣賞嘅係呢個秘製麻辣雞煲唔會話太重味,食完都唔算太口渴。辣度唔算太辣,但都幾香幾惹味,用黎送飯都唔錯。另外仲有啲雲耳同埋三色椒喺呢盒雞煲入面,雲耳同三色椒煮得好入味,值得一讚。白飯裝到滿滿嘅一盒,壓得好實所以其實有好多,每人食完一盒白飯都好夠飽。飯粒軟硬適中,唔錯。

我地order左半隻嘅秘製麻辣雞煲同埋兩碗白飯。

TakeAway