2024-06-24 143 views
同朋友去太子花園街食晚飯,食到人地舖頭關門都意猶未盡,當然去搵糖水食繼續傾啦,我哋去咗比較多人嘅甜聚叫幾款甜品share,共享滋味。芒果班戟 $48班戟上到枱,脹卜卜觀感都贏咗! 用叉𠝹開幾件, 每𠝹一下,啲芒果都肥嘟嘟爆出嚟,食落去又甜又香,讚👍🏻榴槤椰汁仙草 $56問咗店員係榴槤肉定係榴槤雪糕,真係榴槤肉啊🤩 我自己鐘意淋身濕少少嘅榴槤,呢幾年果啲貓山皇 D24都唔係我杯茶, 呢個甜品榴槤肉十足,仙草涼涼哋溝返暖胃啲嘅榴槤肉,Perfecto!黃金戰士 $65好耐冇食過依啲綿綿冰,佢有好多口味,例如朱古力,綠茶,椰汁就算連七彩嘅佢都有,夏日將至,當然揀當做嘅芒果啦,佢嘅芒果綿綿冰唔算太甜,入口即溶,有大大粒嘅芒果果肉同火龍果果肉,十分新鮮,另外仲有一點小方果,好有咬口,有點似野果。另外加了三粒芝麻湯圓,煙煙韌韌,芝麻香口,放落綿綿冰度食,增加口感。雪糕藍莓奶凍 $45呢一個係店主推介嘅,佢話叫我哋留意,依個奶凍係用雲呢拿籽做成,只得個滑字,仲有重重嘅雲呢拿香味,加上藍莓醬一起食,減輕平時只有牛奶香的單調感,另外配有自選味道嘅雪糕,我哋揀咗士多啤梨味,與藍莓醬會夾一啲。依度坐得都算O

芒果班戟 $48

榴槤椰汁仙草 $56

黃金戰士 $65

雪糕藍莓奶凍 $45

依度坐得都算OK ,唔會好似其他甜品店咁逼逼夾夾,下次響花園街食完嘢,都可以嚟到食返個甜品滿足吓!