2015-05-13 505 views
星期六約左班小學同學,大約8個去到蘭桂芳呢間新開既餐廳食飯,由於我地有book台,所以唔洗等位。呢度地方好寬敞,餐廳播住音樂,坐得好舒服,呢度有兩張大長枱,好適合一大班人黎聚會。食物質素都好好,我地叫左份Caesar Salad,Waiter 推住架車仔出黎係我地面前整,感覺好特別,份Salad d菜好Fresh。同埋仲食左雞翼,d雞翼可以選擇辣既程度,我食的是少少辣,辣得黎又帶甜,d雞翼係炸完至淋上酸酸辣辣的汁,味道岩到好處。又食左咖哩蜆,d汁好濃好咖哩味,配上新鮮的蜆肉,另外仲配有幾塊麵包,d麵包焗得好脆,脆脆的麵包配上香濃的咖哩汁好好味呀,如果有我至愛的印度烤餅黎點呢d汁,仲正。又食左龍蝦、麵包蟹、虎蝦,每樣海鮮都好新鮮,份量絕不小氣,好大方。

2015-05-09