2014-10-13 2667 views
分子雪糕已流行一段時間, 我係另一間都食過2次, 不過覺得份量太少唔抵食, 而且味道不是太特出。今次在銅鑼灣一個下午發現一間又是差不多樣子的店, 原來是Ice Pop~地點都就腳, 就在咖啡弄對面吧。裝修簡約, 自助式購買及取食物, 約有十幾個位子坐, 空間算寬敞不錯。椅子設計十分特別, 忍不住拍照, 而且都坐得幾舒服。分子雪糕共有4款味道選擇, 而且是期間限定。我選擇了伯爵珍珠奶茶, 外表合格, 有奶茶的色 XD, 還有珍珠呢~$42有2球份量我認為OK。至於味道方面, 第一口已深深感受到 "珍珠奶茶"味, 好正, 然後一陣香濃的伯爵茶味係其中。那刻我覺得自己就在飲珍珠奶茶一樣!!~Ice Pop不只是單單賣分子雪糕, 還有蛋糕、咖啡、等等下次一定要朋友試多點款式。
椅子設計十分特別, 忍不住拍照, 而且都坐得幾舒服。
伯爵珍珠奶茶
2014-10-08
$42 (Tea)
伯爵珍珠奶茶