2020-02-24
呢間日式餐廳有好多唔同既野食 飯麵都有 而且仲有好多唔同既小食 睇落價錢又唔太貴 就想入去試試😋店鋪唔算好大 但我去果陣唔太多人 都坐得舒服😌 呢到真係好多野食揀 林林總總 咖哩呀拉麵呀乜都有 最後就決定同朋友叫個二人餐 唔洗煩🤣我地叫左個鰻魚飯同豬軟骨拉麵鰻魚飯有兩塊鰻魚 有撈埋鰻魚汁甜甜地咁不過稍為有啲骨 食既時候要小心🥺唔好見佢便當咁厚底嚇親 原來都係比較淺 唔算超多飯唔會食唔哂至於拉麵係需要+$15嘅豬軟骨拉麵,份量足,有好多昆布,有啲芽菜粟米配搭我都幾鍾意。雞蛋就大約七成熟,湯底方面就係正常嘅味增湯底,麵條軟硬適中,唔會太淋。豬軟骨唔太重其他另外嘅調味,係吸左湯底嘅味道。而小食芝士年糕算係一個驚喜,一黎到賣相已經攞滿分,非常吸引嘅金黃色,算係幾大件。一咬落去仲係熱辣辣,入面嘅流心芝士香濃,亦唔會太過重口味,加埋少少煙韌嘅口感,算係非常唔錯嘅一道小食,芝士愛好者必點!之後仲叫左牛油炒草菇 食落都幾香口 不過要預左比較多油 唔中意咁油就唔好叫呢樣小食啦最後叫左牛舌 熱熱地咁食加埋檸檬汁好味好香 但凍得好快 所以記得要襯熱食啊!牛舌係比較薄身既 都有7片 份量都ok
店鋪唔算好大 但我去果陣唔太多人 都坐得舒服😌
我地叫左個鰻魚飯同豬軟骨拉麵