2018-07-01 153 views
近期興食粥底火鍋,但天氣都幾熱,所以揀左野川拉麵之鮮鍋道場試下,因為除左火鍋,仲有半自助既壽司、前菜等提供,有中、日fusion既感覺。餐廳坐位都闊,有好多氫氣球做裝飾,充滿顏色。粥底火鍋既有五款海鮮,又有八款自選配料,三款蔬菜,仲送刺身又有自助區,樣樣齊。自助區壽司,款式好多,有三文魚、吞拿魚、油甘魚、北寄貝、小卷等等。飲品、雪糕、雪條、豆腐花、乳酪等等。另外有熟食、炸物、沙律bar,差不多自助餐咁。首先黎左刺生,賣相不錯,相機先食今日海鮮有貴妃螃、肉蟹、蟶子、蜆同鮑魚,肉質唔錯。配料揀左竹笙、炸魚皮、花膠仔、黑毛豬肉丸、西班牙黑毛豬腩片、肥牛、蘿蔔片同冬瓜。豬腩片幾香口,肥牛都鬆化。粟米、南瓜、芋頭就係另外包埋既蔬菜,令個粥底更甜。打完邊爐,店員就幫我地隔湯渣,將蔬果整碎,然後加入粥底,另外有蛋、味菜同蔥。粥底幾鮮甜。唔食火鍋,都可以叫其他拉麵或者魚生丼,照樣可以任食自助區。鮮鍋道場算種類多元化,三心兩意既人就岩晒口味。

餐廳坐位都闊,有好多氫氣球做裝飾,充滿顏色。

飲品、雪糕、雪條、豆腐花、乳酪等等。

另外有熟食、炸物、沙律bar,差不多自助餐咁。

首先黎左刺生,賣相不錯,相機先食

今日海鮮有貴妃螃、肉蟹、蟶子、蜆同鮑魚,肉質唔錯。

粟米、南瓜、芋頭就係另外包埋既蔬菜,令個粥底更甜。

唔食火鍋,都可以叫其他拉麵或者魚生丼,照樣可以任食自助區。

鮮鍋道場算種類多元化,三心兩意既人就岩晒口味。
$250 (Dinner)