2021-07-17 464 views
💡多元化的粥店小編今次黎到旺角通菜街覓食,兩邊都有好多不同類型既美食比大家選擇,今次就比呢間粥鋪吸引住,因為除左靚粥之外,仲有唔同小菜選擇😋🍽 馳名貴妃雞粥 $51叫得馳名無理由唔試下,貴妃雞咸香,肉質嫩滑,好新鮮,完全無雪藏味。粥底好香同好滑,淡黃色既粥,吸收曬雞既精華,啖啖粥都滲出雞嘅鮮味,性價比高,真心值得推介!🍽 香脆炸大腸 $52炸大腸份量多,而且係即叫即製,炸到外皮酥脆,香脆可口。豬大腸味道濃郁,沾埋個秘製醬,酸酸甜甜,簡直係perfect !🍽 菠蘿咕嚕肉 $53咕嚕肉大件又多肉,食落去唔會覺得成口粉,而且炸得啱啱好,再加埋三色椒、洋蔥、菠蘿,食落去酸酸甜甜,又清新又開胃。🍽 馬來西亞咖哩豬扒 $59咖哩味香濃,唔會太辣。煎豬扒食落亦唔會乾爭爭!配菜有三色椒、洋蔥,口感豐富!ps/餐廳食材新鮮,而且價錢大眾化,相信小編下次會再encore。
💡多元化的粥店

🍽 馳名貴妃雞粥 $51