2019-03-26 139 views
和M先生下班已經很累,去買完東西打算在附近吃點東西,見到有車仔麵打算隨便食完就走。見到呢間郭仔記好多人,應該不會伏。豬手麵 (HKD 39)一共有4大件豬手,好厚肉又夠哂林,充滿了骨膠原,湯底味道好足,而且麵都仲彈牙,冇浸到林哂,味道真的不錯!生菜+紅腸+魚蛋+魚皮餃+豬紅+貢丸+牛腩+芝士腸+腩汁幼麵 (HKD 78)成碗麵都非常大碗,每樣餸份量都唔少,特別一提牛腩整得好入味又好林,同埋有我最喜歡既陳皮魚蛋,彈牙又好味,超正!豬紅都唔會散收收,芝士腸都爆芝,嘿嘿~生菜鯪魚肉 (HKD 16)好耐冇食過生菜鯪魚肉,我同M先生都估唔到呢到都有得食!鯪魚肉好彈牙,完全冇骨,湯底好清,加左少少油落去幾香,生菜碎都夠新鮮好綠。食完碗麵我同M先生各自都叫左杯紅豆冰同抹茶紅豆茶,估唔到車仔麵都有飲呢D。
豬手麵 (HKD 39)

生菜鯪魚肉 (HKD 16)