2019-11-27 1339 views
話說我間唔中都會去呢間食下酸辣粉,佢個湯底堅正,不過今次唔係食酸辣粉,遲啲翻兜先再講~本身係想食酸辣粉既,但今次係比呢個set吸引左。一個前菜加兩個小菜再加煲仔飯,仲有燉湯同飲品先係168...仲唔需要加一,呢個價錢真係好便宜。酸辣土豆絲,我第一次叫。估唔到佢個汁竟然同酸辣粉一模一樣鹽焗手撕雞,雖然有啲鞋,但調味ok,比想像中好食。食左前面兩樣之後,等左勁耐先有煲仔飯食。。。我地叫牛蛙滑雞煲仔飯,其實我都係第一次食牛蛙我覺得佢應該落翻啲薑蔥好啲,因為而家有啲腥,另外雞件ok既。但係你唔可以當佢係煲仔飯咁食,因為佢都唔係用砂煲,其實做唔到飯焦同埋啲飯夠香口乾身既感覺。當普通飯黎食既話都ok既。又係等左勁耐既金菇木耳肥牛煲,好多金菇不過肥牛有啲硬,但係湯底唔會太咸,清清地。點解湯放最後呢?因為店員唔記得左同埋佢地唔係好搞得清楚個set係咪又包湯又包飲品,但你餐牌寫燉湯及飲品架嘛!不過燉湯竟然有驚喜,我都係第一次食羊肚菌雖然有啲咸,但係好多料。雖然cp值算好高,但我覺得佢可以比幾個多啲菜既選擇比人揀,咁就唔洗話全部都要叫肉食,會比較滯。

酸辣土豆絲,我第一次叫。估唔到佢個汁竟然同酸辣粉一模一樣

鹽焗手撕雞,雖然有啲鞋,但調味ok,比想像中好食。

又係等左勁耐既金菇木耳肥牛煲,好多金菇
不過肥牛有啲硬,但係湯底唔會太咸,清清地。

點解湯放最後呢?因為店員唔記得左
不過燉湯竟然有驚喜,我都係第一次食羊肚菌
雖然有啲咸,但係好多料。

Type of Meal
Dinner