香港地寸金尺土,要建立一間餐廳可以話成本好高,所以本人一直都好支持小店,事關唔係大財團真係好難負擔起租金,亦因爲咗,同朋友周不時就會去啲小街搵食,今次就嚟到西營盤第三街,去咗阿元來了對面嘅pop street其實一開始係畀佢嘅裝修吸引咗,風格上好有自己心目中家居嘅設計,坐低之後驚喜都幾多,見到餐牌有好多唔同國家嘅嘢食,別具特色,值得一讚講番嘢食,個人認為最大驚喜喺呢個巴西黑豆飯,waiter一早同我地講多豆少飯,會令人好易飽,的確嚟到見到好多豆,仲有腸,豆同飯軟硬適中,口感唔錯,味道方面無咩味特別搶,幾種材料嘅味都包含晒小食方面想介紹胡椒蟹雲吞撻,見到個名就已經先入為主想叫,嚟到賣相吸引,蟹肉都足料,整體上手如果可以再多啲胡椒味就好喇

2018-10-11
$250 (Dinner)