2022-11-16 499 views
哩間蘇記茶檔,座落係一個唔多起眼唔係D大街嘅謝斐道,吸引我嘅原因係價錢平!同樣一個沙爹牛麵特餐,隔離和記賣成50幾,蘇記連凍飲都只係38蚊,仲要質素好D㖭!正常都轉場啦!而38蚊有咩呢? 沙爺牛肉麵係主角啦,可以選擇煎蛋定炒蛋,火腿一片,烘過同占上牛油嘅方包一片,凍0茶少冰.位處銅鑼灣哩D高消費區,38蚊絕對係抵啦!唉...... 依家銅鑼灣出差返工,有排都未轉返工地點,懷念之前開工紅磡區....主角沙爹牛肉麵,牛肉份量不少無偷工減料,另外沙爹汁香濃,已經唔係第一次幫襯,知道蘇記沙爹汁唔差,所以要求多汁,令到成個湯底都好香濃,好味到湯底都飲咗一半,而隔離和記嘅沙爹汁係好奇怪嘅糊狀,一比就比下去!係門口等外賣期間,見到佢門口有個派飯通知!蘇記價錢又平食物唔差仲做埋善事㖭!有咩辦法唔多多支持吓啫!

TakeAway
  • 沙爹牛肉麵