2020-05-30
成日食日式放題,嚟嚟去去都係嗰啲壽司,刺身同埋炸物,係咪已經好悶呢。😢 韓式放題,配上海鮮蒸鍋,係咪一個耳目一新嘅體驗呢?🤩弘益塔($268/288)[好味度:7.5/10]首先呢度有三款鍋揀。👌🏻 最basic嘅就係冇任何特別嘅海鮮,有任食貝類同蝦,同埋落單點嘅放題同出面嘅自助吧台。😉 閒日嚟食仲可以食足三個半鐘。😚 我哋就揀咗中間呢款,除咗有曬所有basic嘅嘢食,更加有埋龍蝦,鮑魚同埋帶子。😍每人都有一隻超大嘅帶子,仲有足料嘅龍蝦同埋鮑魚。🦞 佢呢個係三層嘅蒸鍋,蒸完海鮮之後啲汁就會滴曬落去下面嘅粥底度。💧 然後食完呢啲海鮮之後就可以去拎蜆同埋蝦。🍤 呢兩樣都係無限量供應,可以食到夠。😆 而下面嘅粥底就會隨著上面蒸咗咁多海鮮,越嚟越重海鮮嘅味道。😛 最後食返個粥嗰陣時,清清哋咁,但係又帶有濃烈嘅鮮味,真係好特別。🌊除咗海鮮之外,呢度亦都有出面自己拎嘅沙律同埋甜品。😌 而放題嘅選擇亦都係好多㗎。💁🏻♂️ 有好多唔同款嘅肉類,岩晒食肉獸。😂 包括串燒,燒肉等等,都有咁上下質素架。👍🏻 而其中一個好特別嘅就係韓風銀子燒,佢係嚟到嗰陣時再會點火,
弘益塔($268/288)[好味度:7.5/10]
除咗海鮮之外,呢度亦都有出面自己拎嘅沙律同埋甜品。😌 而放題嘅選擇亦都係好多㗎。💁🏻♂️ 有好多唔同款嘅肉類,岩晒食肉獸。😂 包括串燒,燒肉等等,都有咁上下質素架。👍🏻 而其中一個好特別嘅就係韓風銀子燒,佢係嚟到嗰陣時再會點火,咁特別嘅真係一定要試下。🔥
嘢飲方面就可以加少少錢升級。🆙 升級咗之後就有得飲韓國啤酒。🇰🇷 紅白酒同清酒都有得飲,都幾值得升級任飲。😬