2016-09-29 913 views
2013年左右就黎過幾次了,多年無黎,今晚行街經過就同阿may顛個娜。她不喜麻但愛辣,為了遷就她一下,也沒有叫平日我喜的大辣,叫個中辣止下癮好了。始終旺區愛辣人士也不少,人客如多年前的多,壟絡不斷。餐廳不大,坐位不迫,店員大姐鄉土氣息夠濃情。媽咪點的泡椒雞腎20我都完既,雞腎爽口,辣味點到即止,配脆身既辣酸菜,平食前菜。媽咪要的泡椒豬手20唔識食豬手既我,媽咪說幾彈牙唔肥膩,好多骨膠原咁呢。我大愛既水煮牛肉148點了中辣既水煮,牛肉量不欺場,大大碗用地道大鐵碗上,中辣也佈滿紅油,牛肉煮得不un,反而勁嫩滑兼帶淺粉紅且具辛香,花椒干椒齊充斥,加入大豆芽等索盡辣汁,滿足開胃,愈食愈刺激。唯妹我無叫飯,牛肉的掩味有點咸。不過這是在我ko一整盤後的後後話。媽咪愛的尖椒豬肚62她主動點上的,豬肚絲有咬口,做得夠干淨,尖椒炒得夠香,食指大動。而且份量都幾多,同干辣椒炒得興烚烚,甚有獲氣,幾好送飯。佢係咁讚個尖椒簡得靚,翠綠全部食得。食後感:價錢雖比內地貴但香港來說好經濟,份量取勝,大家都好識食,眼見圍圍台吃川菜的比串燒多。成餐覺得水煮中辣唔辣只有咸,我倆都覺尖椒豬肚比較好。P.S. 不過原來無奶昔

始終旺區愛辣人士也不少,人客如多年前的多,壟絡不斷。

餐廳不大,坐位不迫,店員大姐鄉土氣息夠濃情。
媽咪點的泡椒雞腎20
媽咪要的泡椒豬手20
唔識食豬手既我,媽咪說幾彈牙唔肥膩,好多骨膠原咁呢。
我大愛既水煮牛肉148
媽咪愛的尖椒豬肚62

P.S. 不過原來無奶昔嫁wo雖然餐牌有,傷心。。。人客好多,有漏單情況。
Type of Meal
Dinner