2023-06-12
勁開心! 韓國cafe Terrace in Seaside終於開到來沙田,應該係呢幾個月先開,但已經聽好多沙田區朋友講食左超好食。主食同甜品都有好多選擇🌟Lotus焦糖窩夫 $88窩夫好大份,兩個人食都綽綽有餘。Lotus焦糖餅出晒名好重焦糖味,好多cafe都會用佢來做甜品,呢個窩夫蛋香味重,質地鬆化,香甜焦糖醬淋左係好滑既cream上面,再加左大量Lotus餅碎同生果,又靚又好食💓🌟韓國蜆肉紫蘇飯 $118韓國菜拌飯好多時都係配肉,今次揀左個蜆肉好鮮甜,又撈左紫蘇,係辣味上再多一陣香氣。珍珠米有咬口,餸比例好多好抵食🌟傳統飯卷 $68傳統飯卷甘筍、蛋絲同青瓜絲,簡單好味,仲有柑橘好沙律菜伴碟好清新。🌟柚子煎茶 $32🌟玄米茶 $32去cafe當然唔少得叫杯野飲,落雨濕濕我地都想飲返杯熱飲,柚子煎茶淡淡清香,同濃味韓國菜非常夾
🌟Lotus焦糖窩夫 $88
🌟韓國蜆肉紫蘇飯 $118