2022-06-27
餐廳:Fog Bar & Restaurant (尖沙咀)地址:尖沙咀麼地道67號半島中心地下G35號舖喺尖東返教會返咗差唔多七年,每次經過半島中心地下呢間Fog Bar & Restaurant @fog_bar 都會見到有個姐姐企喺到做宣傳🧍♀️,今次終於有機會返完教會嚟食個晏🍽原來餐廳開咗接近十年,喺一間嚟自澳洲嘅連鎖酒吧餐廳🍴,大廚嚟自印度🇮🇳,而餐廳就主打意大利同印度菜,店員仲話佢哋嘅Pizza係必食,咁就要試吓喇😎餐廳唔喺好大,不過就放咗好多心機喺裝修上面,好多懸垂落嚟嘅紫色花草裝飾,就好似形成咗一片倒轉咗嘅花海咁🌸,店員都幾Takative,話希望客人嚟到可以有一個家嘅感覺,喺度食吓嘢Chill吓飲吓酒🍻✝️Italian Combo Set $88有3道菜,先嚟咗個意大利青醬西蘭花濃湯🥦,每啖都充滿西蘭花碎,唔會好鹹好濃味,味道幾唔錯👍;夏威夷烤雞肉手拉薄餅8吋大小,主要餡料有烤雞肉🐔、菠蘿🍍、蕃茄🍅、三色椒🫑、Mozzarella cheese🧀,餡料滿滿鋪喺香脆嘅pizza上高🍕,拉絲芝士望落已經夠吸引😍,蔬果仲為成個Pizza帶嚟清新嘅味道✝️Italian Delu
地址:尖沙咀麼地道67號半島中心地下G35號舖
✝️Italian Combo Set $88
有3道菜,
✝️Italian Deluxe Set $100
呢個Set有4道菜,
餐廳另外仲有素食同埋印度餐牌提供,素食人士都一樣有大把選擇🤓,而Happy Hour仲有買一送一啤酒;Murphy’s、Stella Artois同Tiger Draught Beer每Pint全日都喺賣緊$40-$50不等咋🤩