放工過嚟大南街食飯,想飲酒輕鬆下入到餐廳坐低左之後,店員過黎介紹menu,推薦左啲手工啤我地👍🏼服務周到要讚!呢到環境舒服,音樂聲唔大,可以傾到偈又感覺有氣氛,原來星期四至六有魔術睇,可惜我地撞唔正,下次再過黎睇😌▫️黑松露鳳尾蝦忌廉扁意粉 ($138)忌廉醬汁稠身令扁意粉好掛汁,撈上芝士碎、黑松露醬,香味濃郁,意粉亦好creamy,但食哂都唔覺好漏,調味方面做得幾好。最impressed係連啲蝦都有用醬汁炒過,成碟意粉用料足又好食。▫️薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬、燒鵝醬($88)帶港式風味既薯條,皆因配醬係腐乳醬、腸粉醬、燒鵝醬,食完覺得都幾夾喎,個人中意燒鵝醬甜甜地。薯條本身即叫即炸,黎到熱焫焫,口感鬆軟但仍有點脆脆既感覺。▫️脆炸蜜味啤酒單骨雞翼($88)佐酒小食,炸到岩岩好有啲脆,而且唔油膩。食落有啤酒香,有甜亦有咸既味道,送啤酒一流!▫️Beer Platter ($188)一次過試哂fruity, hoppy,sour同malty四款口味。Fruity - 茉莉香片小麥啤係我鍾意嘅白麥啤,味道清淡,帶少少茉莉花香,飲酒同時飲茶。Hoppy - Cheung Chau IPL 椰子、菠
放工過嚟大南街食飯,想飲酒輕鬆下

▫️黑松露鳳尾蝦忌廉扁意粉 ($138)
黑松露鳳尾蝦忌廉扁意粉

▫️薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬、燒鵝醬($88)
薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬、燒鵝醬

▫️脆炸蜜味啤酒單骨雞翼($88)
脆炸蜜味啤酒單骨雞翼

▫️Beer Platter ($188)

Fruity - 茉莉香片小麥啤
係我鍾意嘅白麥啤,味道清淡,帶少少茉莉花香,飲酒同時飲茶。
Hoppy - Cheung Chau IPL 椰子、菠蘿、核果、柑橘
呢杯比Fruity濃味,明顯飲出果味,配單骨雞翼一流。
Sour - 女伯爵紅酒桶酸啤
心思思嘅酸啤女伯爵,味道似酸梅湯,當食到飲到有點膩可以飲呢個解酒,用酒解酒。
Malty - Hong Kong Black Stout 朱古力、烘焙咖啡
呢個朱古力味唔算太出,似飲Americano,鍾意飲啡嘅都會鍾意,作為最後一杯,口感非常豐富。
Beer     Platter

2023-07-25