2017-02-17
WOFT有超多款手工啤可以選擇,而我揀既荔枝啤酒酒精濃度只有5%,飲落幾香甜,好易入口,一啲都唔覺得苦澀,雖然個人覺得荔枝味唔係好重。-雖然話係香辣雞翼,但我覺得唔算好辣,反而係好熱嗰個辣應該真係即整!雞翼幾惹味,不過其中一隻個皮有啲位我嫌佢有啲焦,少少我都仲ok。-望落有啲似我之前介紹過既泡菜蘑菇,呢個一咬就feel到好多汁,一啲都唔乾淨淨,同埋見到面頭個啲芝士就好開心!但食落菇既味道稍為淡左少少,反而白汁芝士既味道比較出,白汁夠creamy,芝士夠香濃,又唔太漏。-全餐最欣賞就係呢個芝士軟殼蟹窩夫漢堡!窩夫好軟熟!軟殼蟹好大件,炸得好香脆,唔會太油膩,仲有個堆芝士!正!但由於佢太大份,我個口冇可能一啖咬哂,最後都係要分開續層續層食。而薯條就炸得啱啱好!完全食唔停口,但如果係粗薯條就更開心!-甜品黎喇!個樣幾靚!上面係焗過既棉花糖,面頭焗到少少金黃色,一叉起棉花糖呈半溶狀態,而棉花糖底下有朱古力榛子醬。夠哂甜,將佢地塗上旁邊既餅乾一齊食,外脆內軟,口感豐富!但由於當時太飽,得兩個人真係食唔哂,多啲人share會好啲。
經典烤焗香辣雞中翼
白汁烤焗大蘑菇
芝士軟殼蟹窩夫漢堡
脆焗棉花糖榛子朱古力夾心批 (小)