2022-10-09
lunch time打算食韓國野,行行下見到好多人食,就想入去試下啦,好彩唔洗等姐,一陣就入到去啦~五花腩炒粉絲好彩叫左小辣,唔食得太辣嘅我連小辣都覺得辣辣地,但又幾惹味!五花腩係薄切,但都好多片,而且肥瘦適中,小小辣咁,味道幾好;粉絲就比教稔身,份量都好多,蔬菜類都有好多款,菇、翠玉瓜及椰菜咁,整體都口感都豐富,仲好似有肉又有菜,幾健康咁~韓式小魚餅set lunch可以追加小食,想念韓國嘅味道就叫左韓式小魚餅。佢有兩舊,入面係D雜菜咁,食落都算幾豐富,同時又有D煙銀度。炸紫菜粉絲卷最愛就係呢個,每次食韓國嘢我都要叫炸紫菜粉絲卷!脆脆薄薄紫菜包住粉絲,一咬落去好熱好脆,好中意佢又稔又脆嘅口感,好夾又好岩送酒~Cass啤酒成日見人係韓劇到飲呢款牌子嘅酒,搞到我都好好奇係咩味。原來佢比較淡味,好易入口,唔怪得韓國人咁中意飲啦!
五花腩炒粉絲
韓式小魚餅