2021-09-16
============== 𝐹𝑜𝑜𝒹 𝐿𝒾𝓈𝓉·• 鮮味豬雜飯 $51·• 特潮汕蠔仔粥 $51·• 豬潤﹑魚扎﹑達濠胡椒豬肚丸米線 $43·• 香煎蠔仔格 $68·• 豬肉潮汕腸粉 $32·• 秘製五香豬手 $72·• 韭菜粿 $62𖡼.𖤣𖥧𖡼.𖤣𖥧⚘𖡼.𖤣𖥧𖡼.𖤣𖥧⚘𖡼.𖤣𖥧𖡼.𖤣𖥧⚘𖡼.𖤣𖥧𖡼.𖤣𖥧⚘𖡼.𖤣𖥧𖡼.𖤣𖥧⚘外面睇落係一間普通嘅潮州粉麵店, 點知係一間好出色嘅地道潮汕餐館~有好多款好少見嘅潮汕地道小食, 小食真係好出色👍🏽 同埋佢地自己炒嘅燈籠椒辣菜脯, 食完買左樽翻屋企哈哈.舖頭嘅姐姐好好人, 唔嫌我地煩係咁問野哈哈.聽講佢有時仲要book位先有得食🥶·• 香煎蠔仔格 ✰✰✰✰外皮好香好脆,中間嘅麵粉好煙韌!·• 豬肉潮汕腸粉 ✰✰✰第一次食潮汕腸粉, 個粉皮包住一堆材料, 肉碎﹑芽菜﹑蠔仔﹑生菜﹑蛋之類, 點佢地嘅辣菜脯食好食! 但有啲嫌佢冇一個主角嘅味, 有啲雜不lung咁~·• 韭菜粿 ✰✰✰✰外皮係潮州粉果個皮嘅口感, 入面啲韭菜冇青味, 好香~ 但我才身expect佢個皮會再燶啲脆啲~·• 鮮味豬雜飯 ✰✰✰✰豬雜滷我好入味, 所有野都煮得好軟腍.·• 特
·• 鮮味豬雜飯 $51
·• 特潮汕蠔仔粥 $51
·• 豬潤﹑魚扎﹑達濠胡椒豬肚丸米線 $43
·• 香煎蠔仔格 $68
·• 豬肉潮汕腸粉 $32
·• 秘製五香豬手 $72
·• 韭菜粿 $62
舖頭嘅姐姐好好人, 唔嫌我地煩係咁問野哈哈.
聽講佢有時仲要book位先有得食🥶
·• 香煎蠔仔格 ✰✰✰✰
外皮好香好脆,中間嘅麵粉好煙韌!
·• 豬肉潮汕腸粉 ✰✰✰
·• 韭菜粿 ✰✰✰✰
·• 鮮味豬雜飯 ✰✰✰✰
豬雜滷我好入味, 所有野都煮得好軟腍.
·• 特潮汕蠔仔粥 ✰✰✰✰
好有鮮味嘅蠔仔粥~ 個湯底好香好重魚味, 蠔仔非常多.
·• 豬潤﹑魚扎﹑達濠胡椒豬肚丸米線 ✰✰✰
米線同湯底唔算好特別, 但個魚扎好好食, 唔係到到都食到~ 同埋麵食加佢個辣菜脯又係冇得頂