2022-09-05 42 views
同老公二人行行吓街起勁想食火鍋,「啦啦臨」上網search下邊度可以book定位😛見到啲人推介尖沙咀有間禾牛薈火煱館,一番努力之下終於book到🙌🏻由於我唔食得太辣,所以決定同老公分開要各自一兜,佢食四川麻辣,而我就自己試咸菜豬肚😋大家唔使爭!老公話四川麻辣味道不錯!侍應介紹由十種不同香料混合而成,香麻中帶點辣,溫熱而不刺激,是種舒服的香辣。而我個款咸菜豬肚湯底,味道鮮香開胃,刺激味蕾,飲一口已沒齒難忘🫣自家四寶丸每樣丸,款款入口爽滑彈牙,口感鮮味豐富。色澤又比較吸引🤭令人好有食慾此外,我同老公都大讚游水蝦口感比想像中更爽口,味道鮮甜。仲有碟泰式酸辣鳳爪,食d酸酸辣辣野都開胃d,而且完全沒有任何的雞腳腥味。勁有泰國🇹🇭回憶嗰~~~~~
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)