「人和月雞煲火鍋店」位於尖沙咀海防道中達大廈三樓,位置便利,今日放工買完少少野就同友人食左個$298嘅雞煲及火鍋放題。頭盤四選一,款款精彩,分別有麻辣雞煲、老壇酸菜魚、韓式芝士煲,卜卜蜆煲。先食頭盤雞煲,後食火鍋。麻辣雞鍋放左大量紅蔥、蒜頭、芫荽,以及多款辣椒,辣度揀左中辣,辛麻且濃郁惹味,雞件入味之餘,又夠嫩滑。火鍋共有八款湯底,如川式麻辣、沙嗲、胡椒豬肚、芫荽皮蛋湯等等。另外,就算$298呢個最平嘅套餐,都有大量牛肉、豬肉、海蝦、餃子、時蔬、飲品及甜品任飲任食,包你食唔曬。藥饍養生牛奶鍋:見係餐廳其中一款推介湯底,睇落都幾吸引,奶白色牛乳湯底,帶淡淡藥饍香,口味較淡,感覺健康啲,無咁油膩首輪奉送一客特選牛肉,分別有美國牛板鍵、金錢展、牛胸爽、雪花肥牛,及牛下肩,前四款可無限追加。令我最為滿足嘅係可以任食牛胸爽,雖然灼後好似一舊脂肪,但實為牛胸前肋骨中間嘅軟骨部位,質感爽滑,牛味濃郁,非常美味,好少地方會Offer任食。其他幾款牛肉同樣高質,牛板鍵及金錢展肉味豐富,如想帶點油香及肉質更嫩滑可選雪花肥牛。海蝦同樣係任食,整體新鮮,尺寸適中,蝦肉亦夠鮮甜爽滑。Common Area有多款
「人和月雞煲火鍋店」位於尖沙咀海防道中達大廈三樓,位置便利,今日放工買完少少野就同友人食左個$298嘅雞煲火鍋放題

海蝦同樣係任食,整體新鮮,尺寸適中,蝦肉亦夠鮮甜爽滑。

Common Area有多款時蔬、什丸腸仔、菇類、魷魚、飲品,及甜品,供顧客自取。無咩太特別,但款式幾多元化。

飲品中,呢款蜂蜜菊花露味道唔錯,微微香甜幾順滑,唔會太濃味,感覺糖份唔太高,打邊爐食咁多野,飲品減糖我幾欣賞。
2021-12-08
$298 (Dinner)