2020-03-05
好姊妹請我食生日飯, 她給我幾間餐廳選擇, 最後我都是選了Amico 1890。 之前一路都未試過, 餐廳有兩層, 地下那層比較有油煙味, 我們當日坐上層, 坐低不久就散點了意大利雲吞$58, 龍蝦汁蟹肉粉$108, 加拿大豬鞍扒$128, 日本刺身帶子沙律$58, 白酒$62, 紅酒$52。日本刺身帶子沙律~ 蔬菜新鮮,但帶子得兩粒。龍蝦汁蟹肉粉~ 龍蝦汁味道濃郁, 蟹肉都幾多, 味道算不錯。加拿大豬鞍扒~ 豬扒厚切, 有部分位置做得過熟比較硬身, 配菜有薯條和沙律, 粗薯條配茄汁最好味的。意大利雲吞~ 蕃茄醬汁做的意大利雲吞, 酸酸甜甜很開胃。芝士蛋糕和芒果芝士蛋糕~ 食滿$600可以免費有兩個蛋糕甜品, 芝士蛋糕味道不夠濃, 芒果芝士蛋糕的芒果味重一點會更好, 不過都要讚下餐廳很有心思的寫上生日快樂字句。白酒 & 紅酒~ 兩款味道都幾好, 尤其是白酒甜甜的易入口。整體食物質素唔錯, 店員服務都很貼心,但廁所的環境衛生有待改善, 話說我一到步已經走入廁所小解, 誰知一開廁所蓋嚇到我立即跑出來, 裏面的情形都不想再憶述了。
日本刺身帶子沙律~ 蔬菜新鮮,但帶子得兩粒。
意大利雲吞~ 蕃茄醬汁做的意大利雲吞, 酸酸甜甜很開胃。