2005-11-26 6 views
因為前幾日家中宴客,同事們為了慰勞我,請我食了餐豪的。幾年前係PP時去過一次,搬了之後第一次o黎,格局我覺得同以前差唔多,不過感覺上呢間warm D。我o地大家都叫了2 個course的set lunch,因為大家都係女仔,所以冇揀頭盤,全部揀了主菜加甜品。是日主菜係牛柳同龍蝦天使麵,不想食天使麵,所以罕有地點了牛柳,點了3成熟,但出來的效果似5成熟,肉質好嫩、肉汁亦豐富。配菜亦不錯,最特別是有一大件的酥皮包配碟,酥皮鬆化、不過味道好淡,烘得的,不過我致鍾意。另外,龍蝦天使麵亦不欺場,大大隻的開邊龍蝦,試了少少天使麵,茄汁味濃,而麵身亦爽口。甜品係chocolate truffle還配上一細球的chocolate chip雪榚,先食雪榚,濃濃的朱古力味加上脆脆的chip簡直人間極品,一細球真是不夠喉。之後再食蛋榚,發覺朱古力濃度不及雪榚,可能如果太濃的話,會比較溜。食完甜品之非常滿足,而且有人請,就更加開心。哈哈哈
因為前幾日家中宴客,同事們為了慰勞我,請我食了餐豪的。
食完甜品之非常滿足,而且有人請,就更加開心。哈哈哈