2020-12-18
今日同朋友專程去元朗大棠睇紅葉,我哋先去老闆火鍋冰室食午餐。因為餐牌上實在有太多選擇,我哋兩個人都好肚餓,於是叫咗三個餐😆第一個係薑絲牛肉通粉:呢個通粉有好多薑絲,好有健康養生feel😬第二樣係邪惡嘅芝士撈丁配炸雞扒:麵上有一塊芝士之餘仲有成碗嘅芝士可以俾我哋撈,非常好味!炸雞扒亦都非常酥脆!😝呢兩個餐都配奄列火腿,多士加錢轉煉奶豬仔包,我哋尤其喜歡煉奶豬仔包因為甜得來又脆!第三樣嘢我哋嗌左獅城炒粿條:雖然係最後一樣食,但一翻開去到中間都仲有煙出!熱辣辣!味道既有乾炒河嘅味道,但係冇河粉咁油膩,我幾鍾意!三個餐都配嘢飲,我哋都各自叫咗一杯招牌咖啡:咖啡嘅面頭有啲咖啡粉,咖啡嘅顏色亦都有漸變,好靚!果然係招牌咖啡!👍🏻好好飲!👍🏻最後我地share埋杯熱柚蜜就出發去睇紅葉了!
最後我地share埋杯熱柚蜜就出發去睇紅葉了!
薑絲牛肉通粉
芝士撈丁配炸雞扒