2019-10-28
早排聽人介紹話呢間小店幾好食,同朋友咁啱經過附近,星期五晚七點左右已經坐滿,好彩有枱食客啱啱食完有位。店員一拎份menu果黎果陣我差d哇出聲,好多選擇呀。我朋友就有選擇困難症既,佢一共轉左5次選擇除左超厚既menu之外,店入面仲有一塊大白板寫住當日有咩特別既野食可以嗌。我哋同白板中間隔住唔少食客,所以唔太方便影比大家睇。雖然做到踢哂腳,但係店員既服務態度超好。老闆娘落單之前好熱心咁介紹當日有咩特別野食,又會同d客吹下水。見到有個食客跌左隻雞翼落地下,老闆娘幫佢清潔完之後仲補返一隻比佢,好有愛。我叫左咸牛肉炒蛋飯,朋友叫左叉雞飯。(叉雞飯寫左喺白板上面)Menu其中一頁Menu其中一頁咸牛肉炒蛋飯,份量唔細,牛肉都好多,炒蛋都幾滑,飯粒炒得乾身,食完睇到碟底唔會好多油。朋友既叉雞飯。雞既份量超誇張,飯都好多,雞肉好滑。我自己食叉燒鍾意半肥瘦,覺得呢個瘦左少少。仲有流心蛋,超邪惡。超滑既雞。估唔到呢間小店咁受歡迎,我哋食到一半,大概夜晚七點半既時候已經聽到有d食材已經賣哂,想黎試下既朋友真係要早少少。一間好有人情味既小店,下次再黎試下其他野食先!
一間好有人情味既小店,下次再黎試下其他野食先!