燒烤堂價錢💲: 人均: $300-400好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4/5-想食串燒,第一時間諗到呢間💛又唔算貴到離地的串燒店!係尖沙咀、旺角、銅鑼灣呢D旺區都有,方便約frd去食!呢到好多選擇,花多眼亂!今次去的尖沙咀分店有室內室外位分,好在都唔係好大油煙味🤪-✅✅: 川燒鮑魚、孜然燒蒜蓉🍆、汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇、西班牙五花腩、福岡味增松阪豬、鹽燒豚肉蘆筍卷、孜然豚肉蒜芯卷、麻辣豚肉韭菜花卷鮑魚好juicy!調味剛好,又容易起出來食😍 茄子veli juicy,一絲絲扯出來,好味😝 釀冬菇都好特別,冬菇juicy,入面的雞肉軟骨好有口感🤩 五花腩同松阪豬都好香🐷味,油脂滿滿,調味唔會蓋過原味道😎 蘆筍、蒜芯同韭菜花卷全部都好嫩同爽脆,難得呢D菜都冇渣!😘呢啲卷保留到菜的爽脆,好正!-✅: 牛油芝士焗金菇、蜜糖燒菠蘿、柚子雞腿肉、麻辣雞軟骨、中切鹽燒牛舌芯、鹽燒prime牛小排呢個金菇真係鋪滿幾種芝士,拉到絲又keep到入面菇的水潤☺️ 菠蘿juicy,甜滋滋的感覺,作為一餐的ending冇得頂🍍 雞腿肉都嫩,正正常常~
燒烤堂
價錢💲: 人均: $300-400
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4/5

呢個金菇真係鋪滿幾種芝士,拉到絲又keep到入面菇的水潤☺️ 菠蘿juicy,甜滋滋的感覺,作為一餐的ending冇得頂🍍 雞腿肉都嫩,正正常常~ 雞軟骨可能因為體積比較細,所以會有D鹹🤡 牛小排都係正常,牛舌就要叫到最後個隻先好食😂

🆗麻辣雞中翼、薄切牛舌尖漬燒、泰式豬頸肉、麻辣豬大腸。
雞中翼有啲乾,冇咩特別🤭 薄切牛舌呢個有D韌,同埋感覺唔牛舌,要叫就要叫厚切!🥲豬頸肉都係平平無奇的,不過醬汁都酸酸辣辣,唔差的😌 豬大腸其實都好香口,不過入面太多肥膏太邪惡,食落去啖啖豬的肥膏味,同埋有小小騷🤒

個人最鍾意D豚肉卷,無論捲邊種菜或荔枝,入面都保持到juicy同埋好夠味!其實所有都唔差,但✅✅的真係我下次去會再叫的😬 但我食當日d單有啲甩漏,搞到我有啲招牌菜式都未食到eg. 鰻魚玉子/明太子雞皮卷etc. 追左幾次都冇來我就放棄了🤧 希望D單可以跟得好啲啦!
同區美食🍧: #piggyfoodiein尖沙咀 #piggyfoodiein中環 #piggyfoodiein銅鑼灣 #piggyfoodiein紅磡 #piggyfoodiein旺角 #piggyfoodiein筲箕灣