2024-12-01 456 views
今晚收早, 約左友人去元朗食日式放題, 我地揀左自選兩小時HKD298再升級HKD190 任食生蠔和長腳蟹先黎一盤大大隻生蠔-肉質柔嫩, 鮮甜多汁, 帶來滑順口感除了生蠔本身的美味外, 餐廳還提供了多種的調味料。我試了幾種不同的醬料, 包括檸檬汁、辣椒醬等。這些醬料為生蠔增添了更豐富的口味層次, 使每一口都有不同的風味 之後再來一盤刺身拼盤, 呢度有好多種選擇, 包括有松葉蟹腳、三文魚、油甘魚、北海道鮮帶子、希靈魚、北寄貝、榮螺、蜜汁鮑片、甜蝦、極品大赤蝦、每樣都係厚切及好新鮮, 入口味道鮮甜, 真係叫多幾次都唔嫌多呀😎蟹腳啖啖肉好鮮美海膽壽司-勁多海膽,好新鮮魚生辣冷麵-滿滿的角切魚生再配上辣味沙律醬, 好惹味蟹籽沙律-青瓜絲爽口鮮甜, 加上脆卜卜蟹子,  充滿口感松葉蟹-滿滿嘅蟹膏,鹹甜適中,十分美味燒鱈魚乾-每條食落都脆卜卜, 好香口燒生蠔-燒 出到黎隻蠔脹卜卜 好飽滿, 而且嫩滑鮮美多汁 , 無限量任食😬 燒菠蘿-好多汁, 酸中帶甜 天婦羅系列都係強推, 蝦、南瓜、甜薯, 全部炸得不膩清酒煮蜆-每隻蜆都很飽滿, 而且冇沙, 食到淡淡嘅清酒味, 帶點甜味 軟骨雞串-脆脆的口感,
先黎一盤大大隻生蠔-肉質柔嫩, 鮮甜多汁, 帶來滑順口感
蟹腳啖啖肉好鮮美
海膽壽司-勁多海膽,好新鮮
魚生辣冷麵-滿滿的角切魚生再配上辣味沙律醬, 好惹味
蟹籽沙律-青瓜絲爽口鮮甜, 加上脆卜卜蟹子,  充滿口感
松葉蟹-滿滿嘅蟹膏,鹹甜適中,十分美味
燒鱈魚乾-每條食落都脆卜卜, 好香口
燒菠蘿-好多汁, 酸中帶甜
天婦羅系列都係強推, 蝦、南瓜、甜薯, 全部炸得不膩
軟骨雞串-脆脆的口感, 加上點點鹹香的肉味, 入口油而不膩
麻辣風炒墨魚-新鮮彈牙, 厚肉, 吃起來更有質感, 加上麻辣醬汁, 好惹味
香芋流心丸-外皮軟, 內膽亦夠芋香
香蒜牛柳粒-d牛柳好淋好香, 有d汁均勻咁包住粒牛, 一口size啱啱好, 入口即融
吉士紅豆鯛魚燒-外皮香甜, 中間夾住紅豆和吉士醬兩個口味, 味道唔太甜
榴蓮燒-榴蓮肉軟綿綿, 燒過味道更香口, 諗起都流晒口水
整體黎講, 餐廳食物質素, 上菜速度, 環境衛生都對得住個價錢, 算係唔錯既選擇
2024-11-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)