2019-02-23 120 views
因為要探婆婆所以去咗上水,探完經過彩園廣場去搵野食,經過間台灣菜,見裝修幾新,所以去睇下,見餐牌都啱食,入去試試。餐廳坐位闊落整潔。坐低見到有個大調味架,有多款調味料給鹽酥系列。餐牌好多選擇,難到選擇困難症既我,睇左5至10分鐘先order。喜歡香口野既我,當然試下鹽酥三兄弟啦,鹽酥雞肶菇第一次見,層鹽酥夠脆夠味,菇本身有水份所以唔會好乾,魷魚鬚和雞軟骨都唔會炸會好乾身,當然我試齊調味架的調味粉,各有特色。叫咗水煮牛肉,辣度大約係中辣,麻辣味較輕,有牛肉,大豆芽,辣椒,木耳,紅薯粉等,可以當湯麵咁食。友人叫咗紅燒牛肉麵,牛肉足料有三大舊,有雪菜,蘿蔔等,牛肉和牛根都好冧入味,湯底好濃味,麵用左闊麵有咬口。飲品叫咗抹茶紅豆鮮奶,抹茶和奶味濃,解辣一流。

坐低見到有個大調味架,有多款調味料給鹽酥系列。

飲品叫咗抹茶紅豆鮮奶,抹茶和奶味濃,解辣一流。