2022-05-21 1360 views
大坑隱世小店 如果唔係經過搜尋都唔知大坑有間咁嘅生蠔吧,位置都算係大坑嘅最入邊 不過附近就有啲車房圍繞着 另外店面唔算太大。坐低先知原來佢仲有一間分店。食物方面黎得生蠔吧,當然要試吓佢嘅生蠔,兩個字 ’新鮮‘, 叫咗六款生蠔 唔記得係咪佢嗰個Set, 由店員去介紹由淡味再到濃味。我叫咗一杯餐酒,配上生蠔 一流。另外再叫咗一個主菜海鮮鍋。裏面有波士頓龍蝦、帶子、翡翠螺、青口、蝦。 材料真係10分豐富,店員叫我試咗個湯先 相當濃郁。我哋兩個人去食唔晒,打包左拎返屋企 當日夜晚我再加咗個烏冬落去做宵夜,海鮮湯嘅濃郁滲晒落去烏冬度。值得一試。

海鮮煱
2021-09-15
$400 (Dinner)
海鮮煱