2022-10-07
好幾次經過此店都想試下,因為覺得個店名好得意,但無奈午市繁忙時間真係太難等位了。是日差不多三點經過,叫做無咁多人,就入去試下佢先。店內用簡約木系裝修,環境都唔錯。睇睇餐牌,選擇好多,有唔少款主食同小食,仲有糖水、刈包等,連素食餐到低碳餐都有。飲品list更係超長,一時間唔知揀咩食好添。🍟鐵板墨西哥nacho蛋餅拼薯條蛋餅裏面包住芝士味粟米片、牛油果醬同芝士醬等,口感豐富又香口,創新配搭又幾好喎,得意又好食。薯條即炸熱辣辣,簡簡單單點下茄汁已經好好味。🍧混一式綜合手工芋圓拼鹽酥雞下午茶居然有糖水配鹽酥雞嘅套餐,真係一次滿足哂兩個願望呀~鹽酥雞好脆好香啊,個人較重口味,覺得個味粉可以再重手啲。至於糖水嘛,揀左綜合口味,貪佢咩都有呀。真係好足料,有三色芋圓、紅豆、珍珠、愛玉、蘆薈粒等,清潤甜美好正,食一碗真係會好飽㗎。🧋珍珠汽泡咖啡本來想叫手搖茶,但突然心血來潮想飲咖啡,就叫左呢杯汽泡咖啡,雖然無糖無奶但都唔苦,咖啡味好香呢。好味好味,叫太多食唔晒,打包留下餐先,大滿足啊~
🍟鐵板墨西哥nacho蛋餅拼薯條
🍧混一式綜合手工芋圓拼鹽酥雞
🧋珍珠汽泡咖啡
好味好味,叫太多食唔晒,打包留下餐先,大滿足啊~