2024-08-08 214 views
銅鑼灣有間一人火鍋店,可以自選湯底+肉類+小食+飲品,最平$78就可以埋單!無論係一個人定係同朋友食都可以好豐富㗎🥳肉類方面我哋揀咗澳洲M5和牛肩胛肉眼 $168,同埋石紋精選牛肩肉$148~兩款牛肉嘅肉質都好味,份量適中,M5和牛嘅油花會多少少,肉質同牛味道再突出啲!如果係同朋友嚟食嘅話可以叫一款貴價牛同一款平價牛share!湯底我哋要咗夜市養生排骨鍋 +$18,同台灣麻辣鴨血鍋+$20🤤兩款湯底都好味,如果叫寬粉嘅話仲可以索埋湯汁!如果食得辣嘅話推薦鴨血鍋🫶🏻我哋仲加配咗小食同飲品,鹽酥雞外脆內軟,雞肉嫩滑,調味吸引!鳳梨涼拌章魚酸酸甜甜,開胃嘅同時冇咁熱氣~配埋蘋果醋QQ冰紅茶同翡翠檸檬愛玉,冰冰涼涼,夏天打邊爐都冇咁熱🫰🏻